Live

Un bărbat a fost reținut după ce a lovit mașinile agenților Secret Service care o protejează pe fiica vitregă a Kamalei Harris 

Data publicării:
Colaj foto: Ella Emhoff (st) și Kamala Harris (dr) / Surse foto: Profimedia Images

Agenții Serviciului Secret american (USSS) care o protejează pe fiica vitregă a vicepreședintelui Kamala Harris, Ella Emhoff, au fost implicați marți într-un incident provocat de un bărbat care a lovit două dintre mașinile acestora, în New York.

Marți după-amiază, o persoană s-a apropiat de două vehicule ale Serviciului Secret al Statelor Unite parcate în Manhattan-ul de jos și, fără provocare, a făcut pagube la plăcuța de înmatriculare din spate, la ambele vehicule”, a declarat purtătorul de cuvânt al USSS, James Byrne, într-o declarație pentru CNN.

Bărbatul a fost reținut de USSS, iar autoritățile din New York l-au plasat în custodia poliției.

Incidentul are loc într-un moment de control sporit al Serviciului Secret la doar câteva săptămâni după o tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump și la câteva zile după ce directorul agenției, Kimberly Cheatle, și-a dat demisia în urma atentatului.

Agenții serviciilor secrete au reținut rapid individul până la sosirea autorităților locale și l-au plasat în custodia poliției”, a spus Byrne. „În niciun moment nu a fost în pericol niciun membru protejat ca urmare a acestui incident.

Bărbatul a fost identificat drept Harry Heymann, în vârstă de 45 de ani, potrivit unui înalt oficial al poliției. Anchetatorii cred că acesta nu știa că mașinile erau vehicule ale Serviciului Secret sau pe cine protejează, a spus oficialul, conform NBC News.

Nu este primul incident care implică vehicule aparținând Secret Service. În noiembrie anul trecut, un agent USSS care o proteja pe nepoata președintelui Joe Biden, Naomi Biden, a tras în trei indivizi care încercau să pătrundă într-un vehicul guvernamental american în Georgetown.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump a respins definitiv o nouă dezbatere cu Kamala Harris. „Nu este loc”

Kamala Harris a strâns donații de 1 miliard de dolari de când a intrat în cursa prezidențială

„Dacă pierde Donald Trump, m-am ars!” Elon Musk, delir în interviul cu Tucker Carlson: „Oare cât de lungă va fi condamnarea mea?”

CNN stabilește un termen limită pentru ca Trump și Harris să convină asupra dezbaterii finale din 2024

Partenerii noștri