Live

Un bărbat a ascuns timp de 40 de ani că a comandat uciderea soției, ca să fie împreună cu amanta. Ce l-a dat de gol acum

Data actualizării: Data publicării:
Allen Morgan, în 1981, după uciderea soției, Carol Morgan. Foto: Bedfordshire Police

Un bărbat a fost găsit vinovat pentru că a comandat uciderea soției sale, în urmă cu mai bine de 40 de ani, pentru că voia să înceapă o nouă viață alături de amanta de atunci.

Allen Morgan, care acum are 74 de ani, avea o aventură când soția lui, Carol, a fost găsită moartă, cu urme de violență, în magazinul pe care cei doi soți îl aveau în Linslade, Bedfordshire, pe 13 august 1981.

Morgan avea o relație cu actuala lui soție, Margaret Morgan, de 75 de ani, dar în 1981 nu-și punea problema divorțului din cauza unor probleme financiare, spun anchetatorii, potrivit Sky News.

Carol fusese ucisă într-un mod foarte violent, având trupul și capul zdrobite, însă ucigașul nu a fost niciodată identificat.

Acum, Morgan a fost condamnat în unanimitate de un juriu pentru conspirație la crimă.

El a fost judecat alături de actuala soție, care a fost, de asemenea, acuzată de conspirație, însă aceasta a fost achitată.

Margaret Morgan, care se numea atunci Margaret Spooner, și-a părăsit soțul și s-a mutat împreună cu Morgan imediat după moartea lui Carol. Ulterior, cei doi s-au căsătorit și au rămas împreună până acum.

La momentul morții lui Carol nu au existat dovezi suficiente pentru a pune sub acuzare pe cineva pentru crimă, iar soțul ei nu a fost considerat suspect.

Cazul a fost redeschis de detectivii de la poliția din Bedfordshire în 2018, în urma unei analize a unei echipe specializate.

Allen Morgan FOTO: Bedfordshire Police

Astfel, s-a descoperit că un martor, care avea 17 ani la momentul crimei, s-a dus în 2021 la poliție și a spus că Morgan îl întrebase cu ani în urmă dacă știe pe cineva care l-ar putea ajuta să-și ucidă soția.

În timpul procesului s-a aflat că ucigașul a furat bani dintr-un sertar secret din biroul magazinului, acest lucru sugerând că i s-au dat informații de la persoane din interior și că banii erau în fapt plata pentru crimă, spune poliția din Bedfordshire.

Inspectorul șef Brian Prickett, care a condus ancheta inițială între 1981 și 1983, a declarat: „Uciderea lui Carol Morgan a fost brutală, iar scena crimei îmi va rămâne în minte pentru totdeauna. Faptul că acest caz a rămas nerezolvat timp de peste patru decenii a rămas ca un spin în inima tuturor ofițerilor care au lucrat la caz”.

Detectivul Carl Foster, de la poliția din Bedfordshire, a declarat: „Carol a fost efectiv ștearsă din toate amintirile, inclusiv din mintea propriilor copii care au crescut fără mama lor, fiind crescuți de bărbatul responsabil de moartea ei. Allen Morgan a avut mai mult de 40 de ani de libertate pe care Carol nu o va avea niciodată. Azi s-a confruntat în sfârșit cu justiția pentru rolul pe care l-a jucat în uciderea ei”.

Avocatul acuzării, Shan Saunders, a declarat: „Timp de decenii, Allen Morgan a ascuns adevărul despre cum a murit Carol. Dar 40 de ani mai târziu, o analiză amănunțită a dovezilor adunate de echipa de anchetatori și noi probe furnizate de un martor au fost suficiente pentru a-l lega de moartea lui Carol”.

Allen Morgan își va afla pedeapsa pe 31 iulie.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Arestat după 47 de ani de la comiterea unor crime. Bărbatul are 65 de ani, iar faptele le-a comis în Australia

Criminalul în serie, care a ucis și dezmembrat peste 40 de femei în Kenya, a evadat. „Avem de-a face cu un vampir, un psihopat”

Primele condamnări pentru revoltele violente din Southport. Cele mai dure sunt pentru atacarea unei mașini în care erau trei români

Val de ură împotriva migranților din UK: Bătăi între protestatari de extremă dreaptă și poliție în mai multe orașe din Marea Britanie

Partenerii noștri