Live

Video Totul se schimbă în Downing Street. Cu o singură excepție: pisica

Data actualizării: Data publicării:
Larry the Cat FOTO: Profimedia Images

După o noapte de schimbări majore în politica britanică, în urma alegerilor, un lucru a rămas neschimbat vineri dimineață în inima Guvernului: Larry, pisica de la Downing Street. Pisica albă cu dungi tigrate, care deține titlul oficial de Chief Mouser to the Cabinet Office (Șeful Vânător de Șoareci al Cabinetului), a fost văzută plimbându-se în dreptul celebrei uși negre lucioase de la Numărul 10 - biroul pe care îl va împărți acum cu al șaselea prim-ministru.

Larry locuiește în centrul puterii britanice din 2011, când, sub fostul prim-ministru David Cameron, a fost adoptat de la Battersea Dogs & Cats Home, aflat în apropiere, scrie Reuters.

Larry a servit apoi sub prim-miniștrii Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss și Rishi Sunak în timpul unei perioade tumultuoase de guverne conduse de conservatori.

Vineri, cel mai recent coleg de casă al său, liderul Partidului Laburist Keir Starmer, a preluat funcția după ce a câștigat o victorie electorală zdrobitoare.

Deși este clar că Larry nu pleacă nicăieri, s-ar putea să aibă în curând companie: Starmer are deja o pisică numită JoJo, care este așteptată să se alăture lui atunci când se va muta în Downing Street.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Scarpină-te!” Mesajul lăsat unei femei de un bărbat care i-a spart casa, i-a făcut curat și i-a intins rufele

Criza imobiliară a sufocat clasa de mijloc în țările dezvoltate. De ce au explodat prețurile locuințelor în marile orașe din Europa

Greșeala jenantă făcută de BBC care a dus la anularea unui interviu cu Boris Johnson

Marea Britanie renunță la arhipelagul Chagos, cu excepția insulei unde este ascunsă o bază militară a SUA

Partenerii noștri