Live

Thailanda interzice cremele de plajă ce conţin substanţe chimice. Turiștii, amendați cu 2.000 de lire

Data actualizării: Data publicării:
Thailanda renunță la unele reguli de intrare în țară pentru turiști și la măștile de protecție Foto: Profimedia

Thailanda a interzis utilizarea cremelor de protecţie solară ce conţin substanţe chimice. Produsele ar fi  dăunătoare pentru recifurile de corali și pentru viața subacvatică, susțin specialiștii marini. Turiștii care vizitează țara, considerată a avea printre cele mai spectaculoase plaje tropicale din lume, și care nu respectă aceste reguli, vor fi amendați cu peste 2000 de euro. 

Departamentul pentru Parcuri Naţionale şi Natură Sălbatică din Thailanda a început să aplice măsura din 4 august cu scopul de a proteja coastele sale de produse ce "deteriorează recifurile de corali, distrug larvele şi împiedică sistemul lor de reproducere şi duc la albirea coralilor", notează The Independent

Loțiunile de plajă folosite de turiști au dăunat recifurilor de corali, spun specialiștii

În ultimii ani, experţii ecologişti şi-au exprimat preocuparea faţă de daunele aduse recifurilor de corali de turismul de masă şi de unele loţiuni de plajă utilizate de vizitatori. Potrivit acestei măsuri sunt interzise produse ce folosesc una dintre următoarele substanţe: oxibenzonă, octinoxat, 4-metilbenzilidencamfor şi butilparaben.

Autorităţile thailandeze precizează că cei care nu respectă legea sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de baht (echivalentul a peste 2.000 de lire sterline).

Măsura interzice aducerea şi folosirea acestor creme în parcurile naturale maritime, astfel încât turiştii vor fi nevoiţi să le lase la intrare, a declarat directorul general al Parcurilor Naţionale Maritime, Jaturathep Kowinthawong.

Responsabilul cu conservarea parcurilor le-a cerut turiştilor să colaboreze şi să nu aplice pe piele astfel de creme de protecţie înainte de venirea lor pe plajă, notează EFE, citat de Agerpres. Este vorba de o măsură aplicată deja de mica naţiune insulară Palau, din Micronezia, sau de statul american Hawaii.

În 2018, autorităţile au decis închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Maya Bay, golful devenit celebru datorită filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio, după ce au fost semnalate daune profunde provocate recifurilor de corali.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina a inculpat un general rus pentru utilizarea de arme chimice interzise. „Există peste 4.800 de cazuri”

Marea Neagră „mușcă” din plajele lărgite din Mamaia. Ce este fenomenul „cliffing”, ce a dus la formare unor dune de nisip de 1,5 metri

Fenomene meteo extreme în Indonezia: zeci de morți și victime prinse sub dărâmături. Alte țări afectate de inundații

Scandal în Thailanda. Oamenii s-au revoltat că o pisică din cel mai popular serial din țară este maltrată de producători

Partenerii noștri