Live

Video Șefa unui partid pro-Putin din Germania a fost atacată cu vopsea la un miting electoral

Data publicării:
A fost atinsă puţin cu vopsea şi a revenit pe scenă după scurt timp. Foto: X

Politiciana populistă de extremă stângă Sahra Wagenknecht, fondatoarea partidului Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW) din Germania, a fost atacată cu vopsea, în timp se afla pe scenă la un miting electoral joi, în landul Turingia din estul ţării, transmite dpa, citată de Agerpres. 

Ea a fost atinsă puţin şi a revenit după scurt timp, a relatat un fotoreporter al agenţiei respective, prezent la incidentul de la Erfurt.

Forţele de securitate au reţinut un suspect, iar poliţia a comunicat că desfăşoară o anchetă pentru daune materiale şi pentru atentat la imagine, fără a exclude o motivaţie politică a atacului.

Ofiţerul de presă al BDW pentru Turingia, Steffen Quasebarth, a declarat că şefa partidului a fost atinsă de vopsea pe cap, pe gât şi în partea de sus a corpului, însă se simte bine în urma incidentului şocant. Oficialul local a adăugat că atacatorul a folosit o siringă de tip medical.

Wagenknecht a scris joi pe platforma online X că este recunoscătoare pentru multele manifestări de interes faţă de starea sa şi a dat asigurări că nu are probleme. "Sunt bine. Sunt un pic şocată. Dar nu vă faceţi griji: nu vom fi intimidaţi!", a afirmat ea.

Politiciana a rupt legăturile cu fostul ei partid, formaţiunea extremistă Die Linke (Stânga), din cauza opiniilor ei populiste de extremă dreaptă privind imigraţia şi alte subiecte fierbinţi din domeniul social. În general, ea este de stânga în chestiunile economice şi a făcut campanie împotriva sprijinului militar acordat Ucrainei de Germania. Şi-a fondat propriul ei partid în ianuarie anul acesta.

Alegătorii din Turingia urmează să voteze duminică pentru formarea noului legislativ al landului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Tusk, la 85 de ani de la invadarea Poloniei, acum inundată: Nu vă speriați dacă trupele germane ajung în orașul vostru

Noul submarin germano-norvegian de tip 212CD este atât de capabil, încât ambele țări vor creșterea producției

VIDEO Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme. Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Partenerii noștri