Live

Sclavă la 6 ani. Sărăcia împinge de multe ori părinții să își trimită copiii în necunoscut

Data publicării:
Copii forțați să cerșească, violați și bătuți - polițiștii au destructurat o grupare infracțională. Foto: Guliver/GettyImages

Peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume sunt victime ale sclaviei moderne, ale căsătoriilor forțate, ale traficului de ființe umane sau rețelelor de prostituție. Cel mai afectat continent e Africa, unde sărăcia împinge de multe ori părinții să își trimită copiii în necunoscut, pentru a asigura întregii familii un trai mai bun. Fiecare poveste e o picătură într-un ocean de cruzime.

Blessing - care în engleză înseamnă Binecuvântare - avea doar șase ani când mama ei a trimis-o în Abuja, capitala Nigeriei, la o familie care a promis că, în schimbul unui mic ajutor la treburile casnice, o va trimite la școală. Așa au început doi ani de sclavie, în care copila a muncit încontinuu, a fost bătută și hrănită cu resturi de mâncare stricată.

„Mi-a spus că vine mama și că nu trebuie să îi spun ce se întâmplă cu mine, că nu o să mă lase să îi spun nimic. O să am voie doar să o salut și să îi spun că sunt bine, dacă nu, o să regret că mama m-a adus în casa asta”, a povestit Blessing.

După coșmarul în care propria familie a trimis-o, fără intenție, fetița a fost salvată de o fundație și de atunci, se află sub protecția acesteia.

Nu toți părinții reușesc să își protejeze copiii, mai ales dacă aceștia părăsesc Nigeria.

Sunt state în țară în care părinții sunt mândri că un copil este plecat, deci nu le pasă cum le merge sau ce fac când ajung acolo. Cel mai important pentru ei e să spună că este în străinătate. E nevoie de o reorientare totală, e nevoie de educație continuă, trebuie lămurite lucruri și instituite pedepse”, spune M. Ugaekbu, de la Comisia Națională pentru Migranți.

Dovadă cazul unei tinere din Nigeria, care a ajuns tocmai în Rusia, unde i s-a promis că o așteaptă un loc de muncă. Doar că a căzut victimă a unei rețele de prostituție. Și-a recăpătat cu greu libertatea și a reușit să revină acasă. Acum lucrează într-o fabrică de confecții.

„Simt că am plătit prețul suprem pentru familia mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-am întors vie”, spune Progress, victima unei rețele de prostituție.

Din zecile de milioane de persoane traficate la nivel mondial, majoritatea provin din Africa. Unul din șapte locuitori ai continentului e victimă a traficului de ființe umane sau sclaviei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zeci de copii au murit călcați în picioare la un târg de Crăciun din Nigeria. Li se promisese că vor primi 3 dolari și mâncare

Rețea de trafic de migranți, destructurată. Aproape 70 de percheziţii în București și 12 județe din țară

Primarul din Crevedia, Florin Petre, arestat 30 de zile pentru trafic de persoane după ce a exploatat un bărbat cu handicap la ferma sa

După o scădere în timpul pandemiei, traficul de persoane a crescut brusc, avertizează ONU. Copiii și femeile, principalele victime

Partenerii noștri