Live

Scandal între procurorul general din Texas și administrația Biden din cauza unei șopârle „pe cale de dispariție”

Data publicării:
Șopârla Sceloporus arenicolus este originară dintr-o porțiune din bazinul Permian, bogat în petrol și gaz, din West Texas și New Mexico. imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: X

Procurorul general al Texasului Ken Paxton dă în judecată administrația Biden pentru clasificarea șopârlei Sceloporus arenicolus, o reptilă din genul Sceloporus, familia Phrynosomatidae, în luna mai, drept specie pe cale de dispariție.

Șopârla este originară dintr-o porțiune din bazinul Permian, bogat în petrol și gaz, din West Texas și New Mexico, iar Ken Paxton, într-o declarație de luni, a numit decizia administrației Biden drept o „folosire ilegală a legii mediului” și o „încercare de a submina industriile de petrol și gaze din Texas”, scrie Axios.

Dau din nou în judecată administrația Biden pentru utilizarea abuzivă ilegală a legii mediului. Aceasta este o încercare de a submina industria petrolului și gazelor din Texas, care ajută la menținerea luminilor aprinse în America”, a scris Paxton pe X.

Agenția guvernamentală „U.S. Fish and Wildlife Service” a considerat că șopârla este pe cale de dispariție din cauza unor factori precum pierderea habitatului, „degradat de la dezvoltarea de către industriile miniere de petrol și gaze” și „schimbările climatice și condițiile climatice”.

Cu toate acestea, Paxton susține în dosarul depus luni la Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Vest din Texas, că desemnarea s-a bazat pe „ipoteze inexacte și arbitrare”.

Paxton susține că clasificarea nu a luat în considerare eforturile de conservare voluntare care au loc la nivel local și de stat.

Din acest motiv, acțiunea guvernului federal ar submina în mod nejustificat dezvoltarea economică vitală în Bazinul Permian, supunând industriile din Texas și proprietarii privați de terenuri la incertitudine de reglementare și ambiguitate cu privire la ceea ce pot face cu propriul teren”, se precizează în dosar.

Procesul vizează Departamentul de Interne al SUA și secretarul acestuia, Debra Haaland, și U.S. Fish and Wildlife Service și pe directorul acestuia, Martha Williams.

„U.S. Fish and Wildlife Service” consideră însă că șopârla îndeplinește definiția „specii pe cale de dispariție” din Legea privind speciile pe cale de dispariție și a fost „susținută de starea actuală a habitatului și de riscul pe care această condiție îl prezintă”.

Șopârla și-a pierdut mai mult de 95% din habitatul său din cauza dezvoltării industriei petrolului și gazelor și a exploatării nisipului pentru fracturare, conform nonprofit Center for Biological Diversity.

Reprezentanții administrației Biden nu au comentat deocamdată pe acest subiect.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA se pregătesc să interzică tehnologia chinezească pe mașinile americane autonome și cele cu acces la internet

Presupusul autor al atacului armat asupra lui Trump: „Voi oferi 150.000 de dolari oricui poate duce treaba la bun sfârșit”

Cel mai cunoscut youtuber a fost acuzat că promova misoginismul și sexismul. MrBeast, proces dur în instanță

Autoritățile americane cer sancționarea lui Elon Musk în dosarul preluării Twitter. „Miroase a joc”

Partenerii noștri