Live

Profesor de la Harvard: uleiul de cocos este „otravă pură”. Ce se întâmplă în organism dacă îl consumi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Uleiul de cocos, considerat un superaliment, este pus la zid de oamenii de ştiinţă.

Este otravă pură, spune un profesor de la Harvard, care aminteşte de faptul că uleiul de cocos conţine 72% grăsimi saturate, mai mult decât untura de porc sau untul.

Astfel, consumul de ulei de cocos duce la creşterea nivelului colesterolului şi la apariţia bolilor de inimă.

Din ce în ce mai mulţi oameni îl folosesc la gătit sau îl pun în cafea şi în sucuri.

În loc de ulei de cocos, cercetătorii recomandă folosirea uleiurilor cu grăsimi nesaturate, cum ar fi cel de floarea soarelui.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou test de sânge ar putea ajuta la identificarea riscurilor pentru sănătatea copiilor (studiu)

Vaccin revoluționar pentru reducerea colesterolului. O doză pe an ar costa sub 100 de dolari

Colesterolul "bun" ar putea fi doar un mit. Un studiu zdruncină una din recomandările medicale din ultimele decenii

Cum reducem colesterolul și trigliceridele?

Partenerii noștri