Live

Răsturnare de situație în cazul studiului despre carnea roșie care a zguduit lumea nutriției. Cine s-a aflat, de fapt, în spatele lui

Data publicării:

Grupul de cercetare nutrițională al cărui studiu recent a creat controverse pentru că susținea consumul de carne roșie a fost de fapt finanțat parțial de industria cărnii de vită.

Studiul a zguduit lumea nutriției pentru că sugera că efectele negative ale consumului de carne rosie asupra sănătății au fost exagerate.

Grupul internațional de cercetători a concluzionat că avertismentele care leagă consumul de carne roșie de boli de inimă și de cancer nu sunt susținute de dovezi științifice relevante și le-a recomandat consumatorilor să continue să mănânce acest tip de carne.

Criticii au susținut însă că această conexiune între studiu și finanțarea primită din industria cărnii de vită ar fi trebuit dezvăluită încă de la început.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul unei femei care s-a îmbolnăvit de cancer din cauza implanturilor mamare: Niște bombe cu ceas

Studiu InfoCons: parizerul cu carne de pasăre de pe piața din România este plin de E-uri și zaharuri

Guvernul ia măsuri pentru bolnavii de cancer. Serviciile de radioterapie vor fi decontate, anunță premierul

Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

Partenerii noștri