Video Protestatarii din Hong Kong, bătuți cu bestialitate de sindicatele de crimă organizată. Poliția nu a intervenit
Scene de o violență ieșită din comun au avut loc duminică seară, la Hong Kong, după încheierea demonstrației în favoarea democrației. 45 de oameni au fost răniţi, dintre care unul în stare gravă.
Zeci de bărbaţi îmbrăcați în alb au luat la bătaie, cu sălbăticie, călătorii aflați într-una dintre gările orașului. Au fost vizați cei îmbrăcaţi în negru, semn că se întorceau de la proteste.
Snippet of a live broadcast from lawmaker Lam Cheuk ting, showing self-professed pro-Gov't mobsters attacking passengers in train cars at #MTR #YuenLong Stn. #HongKong has 1 of the world's highest cop to population ratio. Where were @hkpoliceforce? Lam was injured as shown live. pic.twitter.com/Aq5JmJlf5u
— Ray Chan (@ray_slowbeat) July 21, 2019
Poliţia nu şi-a făcut apariţia în timpul acestor violențe, astfel că atacatorii au dispărut, au reclamat martorii. Mai mult, unii dintre ei au fost văzuți alături de forțele de ordine.
Image by RTHK, essentially Hong Kong police are seen colluding with those white shirt in Yuen Long and not arresting them. New low for Hong Kong police? Heavy tactics to central protestor, yet refuse to arrest those who cause violence. Ridiculous @tomgrundy @JournoDannyAero pic.twitter.com/OwsH8hQ9nv
— Peter Wong (@wowpeter) July 22, 2019
Oamenii spun și că au încercat să sune la numărul de urgenţe, dar nu au reuşit.
Pe Twitter circulă imagini cu grupul de atacatori stând de vorbă cu poliţiştii şi cu un parlamentar pro-Beijing.
Hong Kong police let gangsters(white shirts) attack protesters, normal citizens and journalist.
— 雪城瓏月 (@EX_Dragontt) July 21, 2019
Pro-Beijing camp members shake hands with those gangsters.#HongKongProtest #hongkong#hongkong pic.twitter.com/vZa5SltUiS
Jurnalista Gwyneth Ho a fost și ea atacată de „tricourile albe” în timp ce se afla în timpul unei transmisiuni live. Acum se află la spital din cauza rănilor.
This is a clip from Gwyneth Ho (@StandNewsHK)'s live video. Look at how vehement and vicious the white-shirts are in their attacks on protesters. Look at their matching weapons – their long wooden sticks & umbrellas. #antielab #YuenLong
— Jun Pang (@hyjpang) July 21, 2019
(https://t.co/YLjoOljcQC) pic.twitter.com/QucaHWJWdS
#HongKong protesters only have one question in mind now: Where was the Police? @hkpoliceforce
— Kinling Lo 盧建靈 (@kinlinglo) July 21, 2019
Video filmed inside #YuenLong MTR train station.
Men in white tee were reportedly thugs sent by different gangs to go after #HongKongProtest ers.#extraditionbill pic.twitter.com/UHARvOx0vO
Protestele din Hong Kong au loc de mai bine de o lună, din cauza unui proiect de lege, acum suspendat, al guvernului local, care schimbă condiţiile în care oamenii pot fi extrădați în China.
Oamenii spun că norma lasă loc abuzurilor pentru că impune guvernului din Hong Kong să extrădeze suspecţi către țări cu care nu are acorduri în acest sens, inclusiv către China. Oamenii se tem, însă, că autorităţile de la Beijing vor profita şi îi vor vâna pe oponenţii politici ai regimului. Între-timp, adoptarea legii a fost suspendată. Acest lucru nu a calmat însă spiritele. Şi au cerut liderului din Hong Kong, Carrie Lam, să îl retragă cu totul.
Hong Kong, fostă colonie britanică, a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie".
Poliția din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupuri de manifestanţi antiguvernamentali
Duminică a avut loc un nou protest în Hong Kong, în timpul căruia poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupuri de manifestanţi.
Poliţişti dotaţi cu măşti de gaz şi scuturi au intervenit pentru dispersarea protestatarilor, care au fugit apoi în diferite direcţii, după o confruntare în apropierea unui terminal de feribot pe insula principală a fostei colonii a Marii Britanii.
Hong Kong-ul se confruntă de câteva săptămâni cu un val imens de protest pentru respingerea unui proiect de lege, deja suspendat, care permitea extrădarea infractorilor suspecţi în China. Milioane de locuitori din Hong Kong au participat la proteste care au fost în mare parte paşnice dar care uneori au fost reprimate violent de poliţie.
Cerinţele protestatarilor s-au extins pentru a include o anchetă independentă asupra violenţei poliţiei, mai multă democraţie şi păstrarea câştigurilor şi libertăţilor democratice - în special cea de exprimare şi independenţa justiţiei - de care acest teritoriu se bucură teoretic până în 2047, în condiţiile Acordului de retrocedare.
Sursa: Digi24, Agerpres, BBC
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News