Live

Video&Foto Prima mașină zburătoare va costa 600.000 de dolari și va apărea în 2021. Cum funcționează Pioneer PAL-V

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: PAL-V / Facebook

Pioneer Personal Air Landing Vehicle (PAL-V), prima mașină zburătoare din lume, va debuta în SUA la evenimentul Miami "2020 and Beyond", iar modelul se adresează celor care vor să combine condusul și zborul.

Mașina zburătoarea produsă de compania olandeză PAL-V va fi oferită la prețul de 599.000 de dolari, iar până acum au fost primite 70 de precomenzi. Interiorul poate găzdui două persoane, informează Daily Mail.

Modelul PAL-V poate atinge o viteză de 160 km/oră pe șosea și de 320 km/oră în aer, are un sistem rotor retractabil în partea de sus și motoare cu elice în spate. Altitudinea maximă care poate fi atinsă este de 3.000 de metri.

Motorul vehiculului PAL-V are patru cilindri, este alimentat cu benzină și produce 230 de cai-putere. Rezervorul de 100 de litri asigură o autonomie de 1100 de kilometri pe șosea și cel mult 450 de kilometri în aer.

Pioneer PAL-V este deja în producție, iar primele modele ar urma să fie livrate în 2021.

Transformarea din autovehicul cu trei roți în autogir (girocopter) se face în 10 minute.

 

 

"După ani de muncă grea, echipa noastră a reușit să creeze o mașină zburătoare inovatoare, care îndeplinește standardele actuale de siguranță impuse de autoritățile din toată lumea", a spus Robert Dingemanse, CEO al companiei PAL-V.

Caroseria modelului Pioneer PAL-V este contruită din fibră de carbon, titan și aluminiu, cântărind doar 680 de kilograme. Modelul are nevoie de o pistă de 180 de metri pentru decolare și de doar 33 de metri pentru aterizare.

Vehiculul este dotat cu un sistem de manevrare asemnănător cu cel al motocicletelor, bazat pe înclinație.

O versiune mai ieftină, Pal-V Liberty Sport, urmează să intre în producție ulterior, la prețul de 335.000 de dolari.

Compania producătoare insistă că Pioneer PAL-V nu este un elicopter, ci un autogir sau girocopter, și că rotorul se va învârti în continuare, chiar dacă ambele motoare din spate cedează. "Rotorul nu este alimentat, ci se bazează pe fluxul de aer, este de fapt o parașută mereu la dispoziție", a spus Robert Dingemanse.

Viitorii proprietari ai modelului Pioneer PAL-V vor avea nevoie de un carnet de șofer și o licență de pilot pentru a se bucura din plin de vehiculul lor.

Modelul Pioneer va trebui să parcurgă 150 de ore de zbor și să fie testat îndeaproape înainte să fie primească certificarea Agenției Europene de Securitate în Aviație (EASA). Ulterior, modelul va putea fi certificat și în SUA.

Versiuni de mașini zburătoare se află în diverse stadii de dezvoltare în Japonia, China sau Statele Unite.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tehnologia mașinii zburătoare AirCar, dezvoltată și testată cu succes în Europa, a fost vândută în China

O mașină zburătoare a obținut aprobarea pentru zboruri de test, în SUA. Când ar putea fi lansată pe piață

Prima mașină zburătoare a decolat la Dubai. Cum arată X2, vehiculul cu două locuri care decolează și aterizează vertical

GALERIE FOTO Mașina zburătoare slovacă primeşte undă verde pentru decolare. Cum arată AirCar

Partenerii noștri