Live

Prețul berii la Oktoberfestul german va depăși pragul de 15 euro pentru prima oară. Acum 20 de ani era 6-7 euro

Data actualizării: Data publicării:
Oktoberfest în Germania Foto: GettyImages

Prețul berii la Oktoberfestul din Germania va crește cu o medie de 3,9% și va depăși pentru prima dată pragul de 15 euro, a anunțat miercuri orașul München.

O halbă de bere de 1 litru la festivalul din capitala Bavariei va costa între 13,60 și 15,30 euro în acest an, a declarat municipalitatea, citată de agenția germană de presă DPA.

Anul trecut, intervalul de preț pentru un litru de bere la festival a fost între 12,60 și 14,90 euro.

În calitate de organizator al Oktoberfest, municipalitatea verifică dacă prețurile calculate de proprietarii de terase și baruri sunt rezonabile. Pentru a face acest lucru, le compară cu prețurile practicate de marile unități de catering din München. Acestea percep în prezent între 7,70 și 12,80 euro pe litru de bere de export.

Cu toate acestea, berea Oktoberfest implică costuri suplimentare. Aceasta este fabricată special pentru festival și este tare, cu un conținut de alcool de aproximativ 6%.

În plus, proprietarii trebuie să monteze și să demonteze corturile pentru cele două săptămâni ale festivalului și există muzică live pe durata Oktoberfest, iar acest lucru înseamnă costuri.

În urmă cu 20 de ani, un litru de bere costa între 6,70 EUR și 7,10 EUR.

Și băuturile nealcoolice de la Oktoberfest vor fi mai scumpe în acest an: un litru de apă de masă va costa în medie 10,48 EUR, față de 10,04 EUR în 2023, o bere Spezi 12,23 EUR, față de 11,65 EUR în 2023, iar limonada 11,67 EUR, față de 11,17 EUR în 2023.

Vestea bună: dacă doriți să economisiți bani la Oktoberstul bavarez, și să vă potoliți setea gratuit, vă puteți servi la fântânile cu apă potabilă. Anul acesta există 10 dintre acestea la fața locului, de două ori mai multe decât anul trecut.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criza imobiliară a sufocat clasa de mijloc în țările dezvoltate. De ce au explodat prețurile locuințelor în marile orașe din Europa

Prețul cafelei ar putea crește cu peste 10% în toamna aceasta. Cum schimbă scumpirea cafelei obiceiurilor românilor

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

Eurostat: Românii stau cu părinții până la 28 de ani. Cum explică specialiștii amânarea traiului pe cont propriu

Partenerii noștri