Live

Video Pericol de incendiu în Halkidiki. Focul din jurul Atenei a fost stins după trei zile. Dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit

Data publicării:
Focul a fost stins în jurul Atenei, după trei zile intense, în care sute de pompieri s-au luptat cu flăcările uriașe care au pârjolit suburbiile capitalei elene. Foto: Profimedia Images

Pericol uriaș de incendii în destinația preferată de vacanță a românilor. Grecia se confruntă cu cele mai grave incendii de anul acesta și riscul de izbucnire a flăcărilor crește în Halkidiki, zonă unde merg mulți români în concediu. Între timp, focul a fost stins în jurul Atenei, după trei zile intense, în care sute de pompieri s-au luptat cu flăcările uriașe care au pârjolit suburbiile capitalei elene. Deși au stins toate focarele, echipele de intervenție rămân în zonă pentru a se asigura că vegetația nu se reaprinde. Presa din Grecia scrie că dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

Unii localnici îi acuză pe pompieri că i-au lăsat la voia întâmplării și că au fost nevoiți să-și salveze singuri casele.

-„Nu a venit niciun detașament de pompieri, nicio mașină de pompieri nu a oprit aici. Mașinile de intervenție treceau întruna și niciuna nu s-a oprit să arunce niște apă aici”.

-„Toată familia mea și cu mine ne-am speriat, pentru că în doar câteva secunde focul a ajuns în grădina noastră. Când am plecat, ne-am gândit că toată casa va arde. Dar până la urmă nu a fost așa”.

Autoritățile elene vor ajuta cu aproape cinci milioane de euro comunitățile afectate, mai ales că unii dintre oamenii de aici sunt nevoiți s-o ia de la zero.

300 de pompieri au fost trimiși în Grecia din șase țări europene, printre care și România, după activarea mecanismului de protecție civilă. În ultimii opt ani, incendiile au mistuit 37% dintre pădurile din Attica, regiunea în care este situată Atena.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O turistă în vârstă de 35 de ani a murit în insula Creta. Femeia a fost surprinsă de o cădere de pietre

Grecia cere UE să vină de urgență cu un răspuns la explozia prețurilor la electricitate. Mitsotakis dă vina și pe războiul din Ucraina

Hoteluri din stațiunea Platanias, din Creta, au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetație

Turiștii navelor de croazieră care fac escale în Mykonos şi Santorini vor trebui să plătească în plus 20 de euro

Partenerii noștri