Live

Partidul Muncitorilor din Kurdistan a revendicat atacul terorist de lângă Ankara: Operaţiunea era „planificată de multă vreme”

Data publicării:
Imagini de pe camerele de supraveghere din complexul TUSAȘ din Ankara, publicate de Hurriyet

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a revendicat vineri pe contul său de Telegram atentatul comis miercuri lângă Ankara şi care a vizat sediul uzinei aerospaţiale Turkish Aerospace Industries (TAI), informează Agerpres.

„Acţiunea de sacrificiu împotriva incintei TAI la Ankara în jurul orei 15.30 (12.30 GMT) miercuri 23 octombrie a fost întreprinsă de o echipă a 'Batalionului Nemuritorilor'”, a anunţat PKK, care citează numele a doi autori ai atacului, un bărbat şi o femeie.

Atentatul a făcut cinci morţi şi 22 de răniţi şi a fost rapid atribuit PKK de către guvernul turc.

Operaţiunea era „planificată de multă vreme”, adaugă PKK, precizând că ea nu are legătură cu recentele evoluţii politice din Turcia, unde autorităţile par că doresc să angajeze o soluţie negociată pentru conflictul cu combatanţii kurzi.

PKK subliniază că astfel de atacuri sunt necesare pentru a transmite „avertismente şi mesaje împotriva practicilor genocidare, masacrelor şi practicilor de izolare ale guvernului turc”.

Ce este PKK

PKK, considerat organizaţie teroristă atât de Turcia, cât şi de SUA şi de Uniunea Europeană, duce o luptă violentă cu guvernul turc încă din anii 1980, iar pe seama sa au fost puse în trecut mai multe atentate sângeroase.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este o organizație a separatiștilor kurzi care pretinde că luptă pentru independența teritorială în Turcia. În ciuda violențelor, organizația se bucură de sprijinul unor activiști pentru drepturile omului care consideră PKK drept o mișcare de eliberare națională ce susține drepturile poporului kurd.

PKK este activ și în alte regiuni cu populație kurdă, cum ar fi nordul Siriei, unde este aliat cu alte grupări ale kurzilor, precum YPG (Unitățile de Apărare a Poporului).

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a făcut în ziua în care fostul ei soț a fost reținut de DNA: ”Zici că sunt într-un film cu proști”. Mesaj pentru autorități

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin susține că Ucraina s-a adresat Rusiei cu propuneri de două ori, prin intermediul Turciei. De ce nu s-a ajuns la o înțelegere

Turcia confirmă responsabilitatea PKK pentru atentatul de miercuri de la Ankara

Turcia a răspuns cu lovituri aeriene în Siria și Irak după atacul terorist de lângă Ankara

Imagini cu explozia de la atacul terorist din Ankara

Partenerii noștri