Live

Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”

Data actualizării: Data publicării:
Autoarea scrisorii a declarat că l-a văzut pe Hoover începând să se „zbată” pe masa de operație, precum și să înceapă să „plângă vizibil”. Foto: Profimedia

Un bărbat care a intrat în stop cardiac și a fost declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce chirurgii din statul său natal, Kentucky, erau în mijlocul recoltării organelor sale pentru donare, a declarat familia sa pentru mass-media, informează The Guradian.

Cazul lui Anthony Thomas „TJ” Hoover II este acum investigat de oficiali ai guvernului federal și de stat. Oficialii din cadrul sistemului de prelevare de organe din SUA insistă că există măsuri de protecție pentru a preveni astfel de episoade, deși familia lui Hoover a declarat presei că experiența lor evidențiază necesitatea unei reforme.

Cum s-a petrecut incidentul

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a povestit cum Hoover a fost dus la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky, în octombrie 2021 din cauza unei supradoze de droguri. Medicii i-au spus curând lui Rhorer și rudelor sale că Hoover nu avea reflexe sau activitate cerebrală și, în cele din urmă, au decis să îl scoată de la aparate, după cum a notat postul tv WKYT.

Personalul de la Baptist le-ar fi spus apoi lui Rhorer și familiei sale că Hoover și-a dat acordul ca organele sale să fie donate în cazul morții sale. Pentru a-i onora dorința, spitalul a testat care dintre organele sale ar fi viabile pentru donare, iar unitatea chiar a organizat o ceremonie în onoarea sa.

Rhorer a spus că a observat că ochii lui Hoover se deschid și par să urmărească mișcările persoanelor din încăpere, potrivit WKYT. „Ni s-a spus că erau doar reflexe - un lucru normal”, a declarat ea pentru postul de televiziune.

„Cine suntem noi să punem la îndoială sistemul medical?”

La aproximativ o oră după ce Hoover a fost adus în sala de operație pentru ca organele sale să fie prelevate, un medic a ieșit și a explicat că Hoover „nu era pregătit”.

„Se trezise”, a spus Rhorer.

A mai trăit alți trei ani

Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă și să îl facă să se simtă confortabil, pentru că, probabil, nu va mai trăi mult. După cum a declarat ea pentru WKYT, ea a avut grijă de Hoover o perioadă îndelungată – acesta a mai trăit alți trei ani.

WKYT a raportat că Rhorer a aflat detaliile complete ale operației fratelui ei abia în ianuarie. Atunci, un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului care, în septembrie, a organizat o audiere care a analizat activitatea organizațiilor de prelevare de organe.

Autoarea scrisorii a declarat că l-a văzut pe Hoover începând să se „zbată” pe masa de operație, precum și să înceapă să „plângă vizibil”.

Ca răspuns la relatările transmise de Rhorer către WKYT, spitalul Baptist Health a declarat într-o declarație că siguranța pacienților a fost „cea mai mare prioritate” a sa. „Lucrăm îndeaproape cu pacienții noștri și cu familiile acestora pentru a ne asigura că dorințele pacienților noștri privind donarea de organe sunt respectate”, se arată în declarația spitalului.

Deși au existat influențe ca povesta să nu fie dată publicității, Rhorer și-a apărat decizia de a face publică povestea lui Hoover, spunând că ar merita împărtășită dacă ar putea „da curaj unei alte familii să vorbească sau dacă ar putea salva o altă viață”.

„A făcut ... încercări de a spune: 'Hei, sunt aici', dar a fost cam ignorat”, a declarat Rhorer pentru WKYT. „În cele din urmă au oprit procedura pentru că dădea prea multe semne de viață. În adâncul sufletului meu, știam că s-a întâmplat ceva, dar am comparat-o cu David și Goliat. Cine sunt eu să mă ridic împotriva sistemului medical?”

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Momentul în care cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală, după ce a trecut linia de sosire

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul solicită livrarea celui de-al doilea sistem THAAD. „Unul nu este suficient”

Kamala Harris sau Donald Trump? Ce spun rezultatele ultimului sondaj. Care sunt „statele-cheie” esențiale pentru victoria democraților

Ce s-ar putea întâmpla dacă Donald Trump nu recunoaște rezultatele alegerilor din SUA

Zelenski nu i-a convins pe liderii occidentali cu „planul victoriei” Ucrainei. Scholz: „Să ne asigurăm că NATO nu devine beligerant”

Partenerii noștri