O berărie din Franța produce bere albastră
O berărie din Franța a produs prima bere albastră din lume. Culoarea este dată de o micro-algă numită spirulina, care este adăugată în procesul de fermentație.
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Prezență record la vot, în Franța
Franța stă pe un butoi de pulbere înaintea alegerilor de duminică: violențe și amenințări cu moartea. Mii de polițiști sunt în alertă
Atac armat la o nuntă din Franța
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Un primar a plătit o „vrăjitoare” cu bani publici ca să-i facă legătura cu tatăl mort și să-i ghicească viitorul
Strat de 30 de centimetri de grindină pe străzi din Franța
Un fost șef de poliție a fost prins în timp ce conducea haotic în Constanța
Dineu cu fast în onoarea lui Xi Jinping la Paris
Băutura este rezultatul colaborării între berăria din nordul Franței și o companie care produce suplimente nutritive.
Berea albastră a fost un succes pe piață. Primul lot de 1.500 de sticle s-a vândut deja, iar acum producția a crescut, pentru a face față cererii.
Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.
Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News