Live

Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă un criminal în serie. Poliția încă nu știe exact câte victime are

Data actualizării: Data publicării:
Rex Heuermann, în iunie 2024 FOTO: Profimedia Images

Timp de 30 de ani, un bărbat dintr-o suburbie a orașului News York l-a considerat pe vecinul său, arhitect de profesie, în individ ciudat, dar în urmă cu un an a fost pur și simplu șocat să afle că acesta era suspectat de crimele în serie de pe Gilgo Beach.

În urmă cu un an, poliția i-a bătut la ușă lui Etienne de Villiers, pompier la o unitate din New York. La început, ofițerii i-au cerut doar să-și mute mașina și nu i-au dezvăluit niciun indiciu cu privire la prezența masivă a trupelor pe strada linistită din Massapequa Park, Long Island, acolo unde locuiește și acum.

Apoi a deschis televizorul și nu i-a venit să creadă ce a văzut.

„Am ieșit afară și am întrebat: Rex este ucigașul de pe Gilgo?. Tipul (polițistul -n.n.) s-a uitat la mine și a spus: De aceea nu pot vorbi”, a povestit Etienne pentru The Daily Beast.

La 13 iulie 2023, anchetatorii au descins la locuința lui Rex Heuermann, arhitect din Manhattan, căsătorit cu doi copii, și l-au arestat pentru o serie de crime care au băgat groaza în comunitatea din Long Island, în ultimul deceniu.

Heuermann a fost acuzat inițial de uciderea a trei femei: Megan Waterman, Melissa Barthelemy și Amber Costello.

În ianuarie, a fost acuzat și de uciderea celei de-a patra victime, Maureen Brainard-Barnes.

Cele patru femei, cunoscute sub numele de „Gilgo Four”, erau lucrătoare sexuale și au dispărut între 2007 și 2010, după ce au mers să se întâlnească cu un client. Cadavrele lor au fost găsite în decembrie 2010, pe plaja Gilgo, la câteva sute de metri distanță unul de altul, legate cu curele sau bandă adezivă, unele învelite în pânză.

Ulterior, în luna iunie 2024, Heuermann a fost acuzat de încă două crime – uciderea Jessicăi Taylor, în 2003 și uciderea Sandrei Costilla. în 1993. Rămășițele lui Taylor au fost găsite într-o zonă împădurită din Manorville, în 2003. Cadavrul lui Costilla, care spre deosebire de celelalte victime nu lucra ca prostituată, a fost găsit într-o altă zonă împădurită, în 1993.

Aceste ultime acuzații arată că suspectul ucigaș în serie a început să acționeze în urmă cu mai bine de trei decenii, a spus Ray Tierney, procurorul districtual al comitatului Suffolk. Acesta a mai spus că ancheta este departe de a fi încheiată, fiind foarte posibil ca numărul victimelor să fie mult mai mare.

Acum, vecinul arhitectului acuzat de crime în serie nu-și poate reveni din șocul inițial și rememorează interacțiunile pe care le-a avut de-a lungul anilor cu Heuermann.

Etienne de Villiers a spus că el și soția sa Patricia s-au mutat lângă casa lui Heuermann în 1995, la doi ani după ce ar fi ucis-o pe Costilla și cu un an înainte să se căsătorească cu soția lui, Asa Ellerup.

El și-a amintit că, la scurt timp după ce s-au mutat, Patricia i-a spus că noul vecin o speria. Heuermann se uita mereu peste gard la Patricia și încerca să vorbească cu ea în timp ce ea făcea plajă.

„De fiecare dată când ea era acolo (la plajă - n.n.) iar eu eram la muncă, Rex atârna peste gard, vorbind cu ea”, a spus de Villiers. „Soția mea mi-a spus că o speria”.

Inițial, de Villiers a spus că i-a cerut politicos lui Rex să înceteze, dar acesta ar fi continuat. Pompierul recunoaște că la un moment dat l-a amenințat, pentru că nu i-a lăsat de ales, însă Heuermann a reacționat extrem de calm.

„Nu s-a supărat. Nu s-a întors la mine, nu a zis nimic, ceea ce m-a cam surprins. Mi-a spus că va înceta”, a povestit Etienne.

După acest incident, relația lor a fost una de bună vecinătate.

Acum, comportamentul lui Heuermann față de soția lui a căpătat un nou sens.

În timpul celei mai recente percheziții în casa lui Heuermann, care a avut loc în această primăvară, procurorii au spus că au recuperat un document de pe un hard disk șters în care criminalul în serie își plănuise metodic faptele. Procurorii susțin că lista conținea și mai multe viitoare „ținte”.

Heuermann este acuzat de uciderea a șase femei, însă există alte șase victime legate de Gilgo Beach care rămân deocamdată nerezolvate.

În total, rămășițele a 11 victime au fost găsite de-a lungul plajei în 2010 și 2011, după ce Shannan Gilbert a dispărut în circumstanțe misterioase lângă Gilgo Beach, declanșând o căutare intensă a poliției.

În timpul căutărilor, polițiștii au descoperit un set de rămășițe umane. În câteva zile, au fost găsite patru victime, iar până în primăvara anului 2011, numărul victimelor a crescut la 10.

Corpul lui Gilbert a fost găsit în decembrie 2011.

Până în luna iunie, uciderea lui Costilla nu a fost niciodată considerată a fi fapta criminalului în serie de pe Gilgo Beach.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

The Guardian: Lumea mortală a șoferilor de tir care devin ucigași notorii. De ce sunt cei mai mulți criminali în serie camionagii

O femeie a mărturisit cum i-a supraviețuit lui Casanova Killer, criminalul în serie care s-a lăudat că a ucis cel puțin 35 de oameni

Două femei au supraviețuit aceluiași criminal în serie: „Nu m-am rugat să trăiesc, m-am rugat să mor”

„Brancardierul morții”, bărbatul care a ucis 11 oameni, a ieșit din închisoare. Primele imagini cu Grigore Bota

Partenerii noștri