Medic amenințat cu moartea de antivaxeri după ce înregistrarea video în care subliniază că vaccinul nu cauzează autism a devenit virală
Un medic pediatru din statul american Ohio a primit numeroase amenințări cu moartea, după ce a publicat un material educațional despre vaccinuri pe aplicația Tik Tok. Înregistrarea în care medicul subliniază că vaccinul nu cauzează autism a devenit viral în mai puțin de 24 de ore, având peste 1.5 milioane de vizualizări, scrie news.com.au.
Tried my hand at #Tiktok - this one struck a nerve. #VaccinateYourKids #VaccinesWork #somedocs pic.twitter.com/SoFfKsf4Ug
— Dr. Nicole Baldwin (@NicoleB_MD) January 11, 2020
Nicole Baldwin, în vârstă de 42 de ani, a folosit aplicația Tik Tok pentru a transmite informații educative despre vaccin și beneficiile sale, demontând, de asemenea, și cele mai populare mituri legate de acest tratament medicamentos. Medicul informează că vaccinarea previne boli precum pojarul, hepatita, gripa, HPV sau meningita. "Vaccinul NU cauzează autism", concluzionează femeia.
Înregistrarea a devenit virală în doar 24 de ore, însă cu efecte neașteptate pentru Nicole. Medicul a mărturisit că primește numeroase amenințări cu moartea din partea adepților trendului Anti-Vaxxer, iar conturile sale de pe rețelele sociale sunt constant atacate de hackeri. Ba mai mult, chiar și personalul său de la cabinet este hărțuit.
„Vaccinurile distrug vieți. Într-o zi vei răspunde în fața lui Dumnezeu și vei plăti pentru ignoranța ta”, i-a transmis un utilizator, pe Twitter. O altă persoană i-a scris: „Educă-te, femeie”. Medicul le-a răspuns criticilor că are o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Alți utilizatori de internet i-au transmis că vaccinul este o otravă, acuzând-o că este plătită pentru a promova aceste tratamente.
Propaganda antivaccin în România
Medicul Mihai Craiu a vorbit la Digi24 despre teoriile antivacciniste care circulă pe internet și de care mulți români se lasă cuceriți.
Întrebat, la Digi24, de ce a crescut numărul părinților care nu-și vaccinează copiii. dr. Mihai Craiu a spus: „Cred că avem o responsabilitate cu toții. Am putea face mai mult. Să vedem ce putem face după ce va apărea legea vaccinării, când va apărea. Noi, medicii să facem mai multă educație. Nu știu de ce părinții sunt atât de ușor influențați”.
Medicul spune că există și o barieră de comunicare între medici și pacienți.
„Nu exista până de curând oră de comunicare în cadrul pregătirii formale a unui medic. De curând, am înțeles că în curicula de formare a medicilor de familie au apărut ore de comunicare. Mulți români nu îndrăznesc să întrebe, le e mai ușor să facă click pe net și să ia informații de diverse calități. Există date certe că trei sferturi din românii care au probleme de sănătate se duc întâi la "dr" Google” și apoi la medicul de familie. Ar trebui să învățăm să vorbim mai simplu cu pacienții, în limbajul lor”, a spus medicul.
Editor: I. I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News