Live

Mai mulți bărbați de culoare au fost dați jos din avion pe motiv că miroseau urât. Cum răspunde compania aeriană

Data publicării:
Mai mulți bărbați de culoare au fost dați jos din avion pe motiv că miroseau urât. Foto: Shutterstock

Mai mulți angajați ai companiei aeriene American Airlines au fost suspendați după ce au dat jos din avion mai mulți pasageri de culoare, pe motiv că miroseau urât, scrie BBC.

Incidentul a avut loc în ianuarie, când opt bărbați au fost dați jos dintr-un avion American Airlines pentru că ceilalți călători s-au plâns că miroseau urât. În luna mai, trei dintre aceștia au intentat un proces transportatorului, acuzând discriminarea rasială.

Într-o notă adresată angajaților, CEO-ul companiei Robert Isom spune că incidentul este inacceptabil și că American Airlines „nu și-a îndeplinit” angajamentul față de clienți.

„Îi tragem la răspundere pe cei implicați, inclusiv scoaterea din serviciu a membrilor echipei”, a transmis compania aeriană într-un comunicat.

American Airlines a anunțat, de asemenea, o serie de inițiative menite să prevină pe viitor astfel de incidente, inclusiv un „grup consultativ” axat pe experiența pasagerilor de culoare.

În procesul din mai, trei bărbați - care nu erau așezați împreună și nu se cunoșteau - au spus că fiecare bărbat de culoare din acel avion a fost scos din zborul dintre Phoenix, Arizona și New York City.

Un total de opt pasageri au fost dați jos atunci.

„American Airlines ne-a evidențiat că suntem de culoare, ne-a făcut de rușine și ne-a umilit”, au spus aceștia într-un comunicat.

Într-o scrisoare adresată angajaților din 18 iunie, CEO-ul companiei a spus că este „incredibil de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat pe zbor și de nefuncționarea procedurilor noastre”. „Nu ne-am îndeplinit angajamentele și ne-am dezamăgit clienții”, a precizat el.

El a adăugat că American Airlines este „hotărâtă în angajamentul nostru” de a lucra cu organizații pentru drepturile civile, cum ar fi Asociația Națională pentru Promovarea Oamenilor de Culoare sau NAACP, pentru a „ne reface încrederea”.

Nu este prima dată când American Airlines se confruntă cu acuzații de discriminare.

Într-un incident din 2017, NAACP i-a avertizat pe călătorii de culoare să evite compania aeriană, invocând un model de comportament „nerespectuos” și „discriminatoriu”, precum și o „cultură corporativă a insensibilității rasiale și posibile părtiniri rasiale”.

Organizația a ridicat avizul în anul următor, după ce transportatorul a anunțat că a făcut modificări în operațiunile sale.

Cu toate acestea, pe 4 iunie a acestui an, a avertizat că ar putea reintroduce avertismentul dacă American Airlines nu dă un „răspuns rapid și decisiv” la incidentul din ianuarie.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turbulențe puternice deasupra Atlanticului. Un pasager dintr-un avion a ajuns în compartimentul pentru bagaje, zeci au fost răniți

Un avion Air Europa a aterizat de urgență în Brazilia după ce mai multe persoane au fost rănite din cauza turbulențelor „severe”

Probleme pentru un avion israelian. A aterizat de urgenţă în Turcia, iar personalul la sol a refuzat alimentarea

Alaska Air a returnat companiei Boeing avionul căruia i s-a desprins un panou în timpul zborului

Partenerii noștri