Liceul în care toți elevii trebuie să poarte rucsac transparent. Care este motivul
Masură controversată la liceul din Florida unde 17 tineri au fost ucişi luna trecută într-un atac armat. Elevii vor trebui să poarte rucsacuri transparente, ca să nu poată ascunde eventuale arme. Măsura nu este eficientă şi nu ţinteşte adevărata problemă: controlul mai strict al armelor în Statele Unite, spun elevii.
Zbor cu probleme în SUA. Pasagerii au fost evacuați pe tobogan
Prima reținere după mitingul pro-Georgescu
Accident grav în București, cu 8 răniți
Vremea se răcește în toată țara
Burduja: Consumatorii vulnerabili vor fi protejați de Guvern dacă se renunță la plafonarea prețurilor la energie și gaze
CNA cere protejarea jurnaliștilor
Oficialul SUA care anunță ridicarea vizelor pentru România este fiul unei românce
O mașină de poliție aflată în misiune s-a răsturnat după ce a fost lovită de un vehicul, în Capitală
Andrew Tate: „Voi fi viitorul premier al Marii Britanii”
Elevii din Parkland s-au obişnuit cu maşinile de poliţie la poarta şcolii. 17 dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în atacul armat din februarie. Pe lângă agresor, alţi doi elevi au fost arestaţi, pentru infracţiuni legate de folosirea armelor de foc. După vacanţa de Paşte au fost anunţaţi să vină la şcoală doar cu un caiet şi un dosar şi au primit gratuit rucsacuri transparente. Care nu sunt deloc pe placul lor.
„Este o invadare a intimităţii, cu siguranţă”, spune un elev.
„Nu o să se schimbe nimic. Se vede doar ce avem în rucsac. Dar poţi să pui lucruri în buzunare, în bibliorafturi...”, spune alt elev.
Deşi rucsacurile sunt transparente, elevii pot folosi genţi pentru instrumentele muzicale sau echipamentul sportiv.
„Oamenii se enervează, pentru că ne simţim ca prizonierii. Nu are niciun sens. Parcă sunt la închisoare”, spune un elev.
Nu este singura măsură luată de şcoală. În câteva zile, toţi cei care vor intra în campus vor fi scanaţi cu un detector de metale. Adolescenţii spun însă că aceste lucruri nu pot suplini o schimbare a legislaţiei privind controlul armelor.
Între timp, O grădiniţă a instalat cabine antiglonţ, în care preşcolarii se pot adăposti în caz de atac armat sau de tornade.
Directorul şcolii a fost cel care şi-a riscat viaţa, în testele cabinelor antiglonţ. A vrut să se asigure că micuţii vor scăpa cu viaţă, orice s-ar întâmpla.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News