Live

Kamala Harris obține suficient sprijin din partea delegaților pentru a deveni candidatul democrat la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite și posibilă candidată în alegerile prezidențiale americane din partea Partidului Democrat. Foto: Profimedia Images

Vicepreședintele american în exercițiu, Kamala Harris, care ar putea fi înlocuitorul lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să „accepte în mod oficial nominalizarea pentru prezidențiale” a Partidului Democrat, după ce a obținut suficient sprijin din partea delegaților, inclusiv sute din statul său natal, California, relatează The Guardian.

„Când mi-am anunțat campania pentru Președinție, am spus că intenționez să merg și să câștig această nominalizare”, a spus ea într-o declarație luni târziu.

„În această seară, sunt mândră că mi-am asigurat sprijinul larg necesar pentru a deveni candidatul partidului nostru și, ca fiică a Californiei, sunt mândră că delegația statului meu natal a contribuit la promovarea campaniei noastre. Aștept cu nerăbdare să accept oficial nominalizarea în curând.”

Președintele emerit al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a făcut propunerea de a o susține pe Harris pentru funcția de președinte în cadrul unei reuniuni virtuale a delegației DNC din California, luni seara, a confirmat un purtător de cuvânt.

Pelosi, care reprezintă San Francisco în Congres, a anunțat că, odată cu susținerea delegației californiene, Harris a obținut suficienți delegați pentru a câștiga nominalizarea democrată pentru președinție în luna august.

Kamala Harris a lăudat bilanţul lui Joe Biden, pe care l-a descris “fără precedent în istoria modernă” pentru un preşedinte al Statelor Unite. “Într-un singur mandat, el are deja un bilanţ mai bun decât majoritatea preşedinţilor care au avut două mandate”, a declarat vicepreşedinta, în primul său discurs de când Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială.

Președintele şi-a manifestat preferinţa pentru Kamala Harris să preia ştafeta în această competiţie împotriva republicanului Donald Trump.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Nicușor Dan a semnat pentru susținerea lui Nicolae Ciucă la președinția României. Reacția liderului PNL: „Mulțumesc, Nicușor Dan”

Partenerii noștri