Live

Jeleuri cu o toxină halucinogenă din ciuperci otrăvitoare, puse în vânzare la automatele de dulciuri din Germania

Data publicării:
Un tânăr care a cumpărat un pachet cu ursuleţi gumaţi cu fructe a fost transportat la spital. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Jeleuri gumate cu fructe conţinând muscimol, o toxină halucinogenă care se găseşte în ciupercile otrăvitoare și psihoactive Amanita muscaria (buretele muștelor), au fost puse în vânzare la distribuitoare automate de dulciuri din centrul Germaniei, în landul Hessa, informează Agerpres.

Dulciurile periculoase au fost comercializate în opt distribuitoare automate amplasate în districtul Wetterau din landul Hessa, a declarat marţi autoritatea din Friedberg.

Un tânăr care a cumpărat un pachet cu ursuleţi gumaţi cu fructe a fost transportat la spital la scurt timp după ce i-a consumat, prezentând simptome de otrăvire. O anchetă demarată rapid de agenţia de monitorizare a alimentelor din districtul Wetterau a scos la iveală faptul că jeleurile conţineau muscimol.

Conform Biroul Federal pentru Protecţia Consumatorilor şi Siguranţa Alimentelor din Germania, această toxină este o substanţă psihoactivă ce poate avea efecte psihologice grave şi poate conduce la simptome de otrăvire.

Autoritatea a emis la jumătatea lunii august un avertisment împotriva consumului de astfel de jeleuri, notează DPA. Potrivit autorităţii, acest tip de ursuleţi gumaţi sunt nocivi pentru sănătate şi deosebit de periculoşi pentru copii, produsul putând fi confundat cu dulciurile obişnuite.

Potrivit raportului, astfel de produse erau comercializate anterior exclusiv online. Cu toate acestea, ele au fost puse în vânzare în distribuitoare automate accesibile publicului în districtul Wetterau.

Deşi un pachet include doar două jeleuri fructate, fiecare dintre ele conţine 5 miligrame de toxină halucinogenă de ciupercă otrăvitoare”, au avertizat autorităţile districtului.

Operatorului automatelor i s-ar fi cerut să retragă produsul de la vânzare imediat. În acelaşi timp, a fost emis un avertisment la nivel de land, federal şi, în cele din urmă, european, în legătură cu aceste dulciuri.

Autoritatea locală a recomandat populaţiei să dea dovadă de prudenţă, notează DPA.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO 3.9 milioane de vizualizări: Anamaria Prodan le-a arătat tuturor casa de peste un milion de euro căreia îi trebuie lift

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz o asigură pe Maia Sandu de sprijinul Germaniei pentru R. Moldova „împotriva influenţei străine şi a măsurilor de destabilizare"

Pizza cu „garnitură” de cocaină. Percheziții de amploare la o pizzerie din Germania implicată într-o rețea de trafic de droguri

Germania a raportat primul caz de infecție cu o nouă variantă a virusului mpox

Cum a reușit un liliac să evadeze dintr-o grădină zoologică din Germania

Partenerii noștri