Ipoteză nouă în cazul camionului cu 39 de cadavre: Oamenii ar fi fost deja morți când au intrat în Belgia
Toți cei 39 de oameni găsiți fără suflare într-un tir în Marea Britanie sunt cetăţeni chinezi. E vorba de 31 de bărbaţi şi opt femei, informaţie confirmată de poliţie la o zi de la macabra descoperire. A fost deschisă o anchetă internațională. Camionul, care era condus de un irlandez, era înmatriculat în Bulgaria și a fost găsit în zona industrială a Londrei. Containerul frigorific pe care îl transporta venise cu feribotul din Belgia.
4.000 de containere tranzitează în fiecare zi portul Zeebruge din Belgia și este imposibil să fie verificate toate amănunțit. Iar în cazul camionului frigorific cu numere de Bulgaria, autoritățile nu puteau detecta vreo formă de viață.
Un bărbat turc a fost arestat în Calafat, după ce polițiștii de frontieră au descoperit 10 pistoale în camionul pe care îl conducea
Un șofer polonez circula cu TIR-ul pe contrasens, pe A1
Scene „ca dintr-un film de groază” în Marea Britanie
Poliţia a arestat cinci oameni în urma violențelor din Leeds
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
Acord de securitate pe zece ani. Belgia va da Ucrainei 30 de avioane F-16
Marea Britanie vrea să reintroducă armata obligatorie
Un pilot al RAF a murit după ce s-a prăbușit cu avionul
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
Dirk de Fauw, primarul din Zeebruge: Chiar și atunci când sunt scanate, dacă văd urme de căldură, pot deschide. Dar cu un container atât de închis, nu este posibil.
Primarul orașului Zeebruge, care este și șeful portului, crede că emigranții chinezi erau morți înainte să ajungă în Belgia. În zonă, paza era foarte strictă și ar fi fost foarte greu să fie urcați 39 de oameni în container acolo. Nu poate fi însă ignorat faptul că Belgia a devenit una dintre cele mai importante rute de migrație spre Marea Britanie, după ce taberele de refugiați din portul francez Calais au fost distruse anul trecut.
Richard Burnett, reprezentant Federaţia Transportatorilor: Pur şi simplu nu se face suficient în privinţa securităţii, în privinţa protejării vehiculelor care traversează Europa. Este vorba de traficanţi care iau bani de la oameni şi utilizează toate metodele pentru a-i trece fraudulos.
Între timp, au fost făcute mai multe percheziţii în Irlanda de Nord de unde este șoferul camionului morții. Cei care cunosc familia tânărului de 25 de ani spun că ar fi fost imposibil să facă parte dintr-o reţea de trafic de refugiați. Presa din Marea Britanie scrie chiar despre ipoteza unor reţele de sclavie care folosesc migranţi pentru lucrul în baruri, restaurante, saloane de masaj sau bordeluri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News