Live

În Statele Unite, oul Kinder este interzis. Nu și armele

Data publicării:
Shutterstock

Un atac armat terifiant s-a soldat, miercuri, cu 17 morți și 12 răniți într-un liceu din orășelul Parkland din Florida. De la începutul anului, a fost a 18-a oară când o instituție școlară americană a fost luată drept țintă. Se știe că în Statele Unite, procurarea unei arme de foc e o treabă relativ ușoară. În unele state, nici măcar nu e nevoie de un permis, pentru că deținătorii armelor de foc sunt protejați de amendamentul al doilea al Constituției americane. Dezbaterea referitoare la armele de foc este mai prezentă ca niciodată în patria Unchiului Sam, dar interzicerea armelor de foc pare deocamdată doar un ideal greu de atins. Surprinzător, însă, sunt alte lucruri  - aparent inofensive - pe care americanii nu au ezitat să le interzică. Iată șase lucruri pe care un american și le-ar putea procura mult mai greu decât o armă semiautomată.

Kinder cu surprize

Ouăle Kinder cu surprize sunt interzise pe teritoriul american din 1938, urmare unui incident: o persoană s-a sufocat din cauza jucăriei din interior. În Statele Unite, legea interzice să fie plasat orice produs necomestibil în interiorul unor produse care sunt comestibile. Iar autoritățile nu glumesc cu asta: în 2011, unei turiste canadiene controlate la granița cu SUA i-au fost confiscate ouăle de ciocolată și a scăpat ca prin urechile acului de o amendă. Care nu e deloc neglijabilă: 2.500 de dolari pentru un ou.

Haggis (mâncare tradițională scoțiană, un fel de drob care se face din organele mielului și se fierbe în mațul sau stomacul animalului)

Foto: Shutterstock

Începând din 1971, acest fel de mâncare scoțian pentru care se folosesc măruntaiele și plămânii mielului este interzis de autoritățile sanitare americane și asta nu din cauza gustului, în mod sigur. Mai bine zis, este interzis importul ingredientelor, în special al plămânilor. Nimic nu împiedică însă prepararea lui în casă. Cu asumarea riscului pe care îl presupune un asemenea fel de mâncare hipercaloric.

Corcodușele

Acest fruct, atât de întâlnit în România și originar din Franța, este de negăsit în SUA, pe motiv că... ar conține bacterii. Anomalia reiese dintr-o legislație mai ciudată în privința importurilor.

Aparate electronice descărcate

Foto: Shutterstock

Începând din 2014, aparatele electronice descărcate nu mai sunt permise în avioanele care au ca destinație Statele Unite. Agenția americană pentru transportul aerian (TSA) se teme că aceste aparate ar putea fi folosite pentru confecționarea unor bombe. Așa că e de preferat să nu uitați încărcătorul acasă. 

Dicționarul...

Niște părinți au reușit să impună interdicția dicționarelor Merriam Webster’s în școlile din sudul Californiei în anul 2010. Motivul? A zecea ediție a acestui dicționar are o definiție pentru... „sexul oral”.

Cârnăciorii

Foto: Shutterstock

Este interzisă transportarea cârnăciorilor în timpul zborului către Statele Unite. E valabil și pentru jambon și pentru toate tipurile de carne afumată sau uscată. Iar dacă aveți în bagaje brânzeturi nepasteurizate, la fel, atenție, lăsați-le acasă, pentru că riscați o amendă consistentă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kim Jong Un acuză SUA că răscoleşte tensiunile. „Ar putea escalada în cel mai distructiv război termo-nuclear”

Rusia afirmă că a avertizat SUA cu 30 de minute înainte de lansarea rachetei balistice

Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”

Operaţiunea „BLIZZARD”: Trafic de droguri și arme prin firme de coletărie, arestări și sute de kilograme de droguri confiscate în 2024

Partenerii noștri