Live

Galerie Foto Imagini rare cu foci cenușii în largul insulelor Farne. Ce povestește fotograful care a reușit să le surprindă de aproape

Data actualizării: Data publicării:
Un fotograf a surprins imagini rare cu mai multe foci cenușii în timp ce înoată în apele din zona insulelor Farne. FOTO: Profimedia Images

Un fotograf a surprins imagini rare cu mai multe foci cenușii în timp ce înoată în apele din zona insulelor Farne.

Frumoasele fotografii au fost făcute de fotografa Ellne Cuylaerts și au cucerit inimile celor care le-au văzut. Unele dintre foci s-au apropiat curioase de cameră.

Ellne Cuylaerts a povestit că îi place să fie în apă, printre foci, și că frecvent le caută pentru a le surprinde comportamentul.

"Pur și simplu îmi place să fiu în apă cu focile. Totul este despre înțelegerea comportamentului lor, și despre diferența de comportament dintre leii de mare și foci. 

Observați-le, dar acordați-le respect. Nu le urmăriți niciodată, căutați și recunoașteți limbajul corpului lor și atunci când nu vor să fie deranjate, îndepărtați-vă, căutați alt grup.", au fost sfaturile fotografei.

Imaginile cu focile care înoată au fost realizate la aproximativ 5 – 6 kilometri de coasta Insulelor Farne din Marea Britanie.

Foca cenușie se găsește pe ambele țărmuri ale Oceanului Atlantic de Nord, fiind cel mai mare mamifer autohton din Insulele Britanice..

Specia este protejată de Legea privind conservarea focilor, fiind considerată în pericol de dispariție încă din 2000.

În zona insulelor Farne, în largul coastei Northumberland mai sunt aproximativ 6.000 de animale.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fotografii explicite ale Melaniei Trump difuzate de televiziunea rusă de stat

Bazilica Sfântul Petru din Roma, reconstituită virtual cu 400.000 de fotografii făcute cu drone și procesate de inteligența artifcială

Luna albastră văzută de la Los Angeles, Istanbul, Kavala și de la Cluj Napoca. Următorul fenomen de acest fel va fi abia în 2026

Misiune pentru cartografierea epavei Titanicului. Cea mai detaliată realizată vreodată

Partenerii noștri