Live

Fostul premier Tony Blair îi dă sfaturi noului prim-ministru britanic să pregătească un plan pentru a controla imigrația

Data publicării:
Fostul prim-ministru al Regatului Unit, Tony Blair. Foto: Profimedia Images

Fostul premier laburist britanic Tony Blair l-a sfătuit duminică, într-un editorial, pe noul prim-ministru laburist Keir Starmer, să pregătească ”un plan pentru a controla imigrația”, una dintre principalele preocupări ale britanicilor care au contribuit la creșterea partidului Reform UK la legislative, scrie 7sur7.be. Într-un editorial publicat în Sunday Times, Blair enumeră sfaturile pe care i le-a dat lui Starmer și face o paralelă cu situația din Franța și Italia. 

Fostul prim-ministru (1997-2007), care în timpul campaniei electorale nu a apărut în public și nu a făcut declarații care să interfereze cu aceasta, avertizează că partidul Reform U, antiimigrație și antisistem, ”reprezintă o provocare și pentru laburiști”, chiar dacă a luat în principal voturi de la conservatori. 

În timp ce laburiștii au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile generale de joi, Reform UK a obținut 14% dintre voturi, intrând în Parlament cu cinci deputați, inclusiv liderul său, personajul de extremă-dreapta binecunoscut, Nigel Farage.

”Problemele culturale, la fel de mult dacă nu mai mult decât cele economice, sunt în centrul acestui vot”, a declarat Tony Blair. În această privință, ”politica britanică are multe în comun cu politica europeană”, unde partidele politice tradiționale ”sunt supuse unei destabilizări”, a spus el, citând exemplele Franței și Italiei.

Tony Blair consideră, astfel, că țara ”are nevoie de un plan de control asupra imigrației”, de o ”nouă abordare dură” a securității și justiției și că ”ar trebui să evite orice slăbiciune față de wokism”. 

De asemenea, Blair a solicitat introducerea unei cărți de identitate digitale pentru britanici, astfel încât să se știe exact cine are dreptul să fie în Marea Britanie.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Scarpină-te!” Mesajul lăsat unei femei de un bărbat care i-a spart casa, i-a făcut curat și i-a intins rufele

Criza imobiliară a sufocat clasa de mijloc în țările dezvoltate. De ce au explodat prețurile locuințelor în marile orașe din Europa

Greșeala jenantă făcută de BBC care a dus la anularea unui interviu cu Boris Johnson

Marea Britanie renunță la arhipelagul Chagos, cu excepția insulei unde este ascunsă o bază militară a SUA

Partenerii noștri