Live

Dreptul la avort rămâne o problemă cheie în SUA. Biden vrea ca femeile să aibă acces la produse contraceptive fără reteță

Data publicării:
Joe Biden. Foto Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden şi-a anunţat luni intenţia de a extinde accesul la produsele contraceptive fără prescripţie medicală, cu puţin peste două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie din Statele Unite, unde chestiunea dreptului la avort rămâne o problemă cheie.

Această nouă măsură ar ajuta la garantarea că milioane de femei cu asigurare privată de sănătate pot avea acces la contracepţia gratuită de care au nevoie”, a precizat Biden într-un comunicat.

Măsura propusă ar extinde acoperirea contracepţiei gratuite pentru 52 de milioane de femei de vârstă reproductivă cu asigurare privată de sănătate, a explicat Casa Albă.

„Astăzi, administraţia noastră propune cea mai mare extindere a acoperirii contraceptive din ultimul deceniu”, a declarat vicepreşedinta şi candida democrată la preşedinţie Kamala Harris, citată într-un comunicat.

Propunerea trebuie să fie supusă dezbaterii publice timp de 60 de zile înainte de a fi finalizată.

Legea actuală a sănătăţii din SUA cere ca majoritatea planurilor de asigurare să acopere contracepţia gratuit, dar le permite şi să solicite o reţetă. Propunerea ar extinde acoperirea la produsele fără prescripţie medicală, inclusiv contraceptivele de urgenţă.

În urma unei decizii a Curţii Supreme din 2022 care a anulat dreptul constituţional la avort, democraţii s-au poziţionat ca partidul care apără acest drept, sondajele indicând că majoritatea americanilor îl susţin la rândul lor.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul refugiat politic american în Rusia a primit cetățenie din partea lui Vladimir Putin

Secretarul american al Apărării spune că sistemul antirachetă THAAD este deja „instalat” în Israel

Ce condiții pune Benjamin Netanyahu pentru încetarea războiului din Liban

Cine sunt miliardarii care au pompat milioane de dolari în cursa pentru Casa Albă. Cei mai mulți îl preferă pe Donald Trump

Partenerii noștri