Live

Video Două nave, una chineză şi una filipineză, au intrat în Coliziune în Marea Chinei de Sud

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Două nave, una chineză şi una filipineză, au intrat în coliziune luni, în cursul unei altercaţii în apropierea unui banc de nisip disputat în Marea Chinei de Sud, au anunţat mass-media chineze.

„În pofida avertismentelor multiple din partea chineză, nava filipineză 4410 a intrat în mod deliberat în coliziune cu nava chineză 21551”, a declarat televiziunea de stat CCTV, citând un purtător de cuvânt al gărzii de coastă chineze, Geng Yu.

Beijingul revendică aproape în întregime Marea Chinei de Sud, inclusiv apele şi insulele din apropierea zonelor de coastă ale mai multor ţări vecine, şi a ignorat decizia unui tribunal internaţional din 2016, care consideră această afirmaţie fără temei legal, notează AFP, potrivit Agerpres.

Tensiunile dintre Beijing şi Manila s-au intensificat în ultimele luni, în special după o serie de confruntări în Marea Chinei de Sud.

„Navele gărzii de coastă filipineze au intrat ilegal în apele din apropierea recifului Xianbin din insulele Nansha, fără permisiunea guvernului chinez”, a spus Geng Yu, folosind denumirile chineze ale atolului Sabina şi insulelor Spratly.

„Gărzile de coastă chineze au luat măsuri de control împotriva navelor filipineze în conformitate cu legea”, a adăugat Beijingul.

China a acuzat navele filipineze că acţionează „în mod neprofesional şi periculos, ceea ce a dus la o coliziune accidentală”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Joe Biden se întâlnește cu Xi Jinping în Peru. E prima lor întâlnire față în față de anul acesta

China dezvăluie un bombardier stealth fără pilot cu autonomie de zbor de 15 ore

China își etalează forța militară cu un bombardier din anii Războiului Rece care amenință inamicii statului

Cum arată naveta spațială pe care chinezii o vor folosi pentru aprovizionarea stației lor de pe orbita Terrei

Partenerii noștri