Live

De ce suntem nervoși când ne e foame

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Acum știm de ce nu suntem tocmai binedispuși când ne este foame. Oamenii de știință canadieni au descoperit că de vină este hipoglicemia.

 

Când suntem înfometați, apare o scădere bruscă a nivelului de glucoză din sânge. Acest proces ne modifică și starea de spirit, spun cercetătorii unei universități din Canada.

Ei au ajuns la această concluzie după mai multe experimente cu șoareci. Le-au injectat de câteva ori o substanță care le-a indus hipoglicemia și apoi i-au pus într-o cameră. Alte dăți, le-au injectat doar apă și i-au pus într-o încăpere diferită.

Analizele de sânge din primele teste au arătat un nivel crescut de corticosteron, un hormon care indică prezența stresului în organism. Adică, atunci când au avut un nivel scăzut de glucoză, rozătoarele au devenit mai nervoase.

De altfel, atunci când au avut de ales în care dintre camere să intre, au evitat-o repede pe cea în care au suferit hipoglicemie.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Paradox în rândul generației „digitale”: Jumătate dintre tineri preferă banii cash. „Mi-e mai ușor să țin cont când îi dau din mână”

Studiu. Nivelul studiilor efectuate, locul de muncă și averea, factori ce pot influența riscul de a dezvolta demență

„Fantoma din Mekong” a ieșit din adâncuri. Un pește uriaș a reapărut în mod misterios la două decenii după ce a fost zărit ultima dată

Cum omoară aragazul 40.000 de europeni pe an. O problemă „mult mai gravă decât am crezut”, arată un nou studiu

Partenerii noștri