Cuba se întoarce în timp, din cauza penuriei de carburant
Cuba trece printr-o gravă criză de carburant și gaze naturale din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite. Situația este atât de complicată, încât autoritățile au înlocuit mijloacele de transport în comun si folosesc acum căruțe trase de cai. Oamenii au început să gătească la foc cu lemne și cărbuni, iar cursurile în unitățile de învățământ au fost limitate pentru economisirea energiei.
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 20 aprilie
Se apropie Cuba de sfârșitul dictaturii? Jocul dublu pe care îl face armata
Un avion Swiss Air de pe ruta București - Zurich a aterizat de urgență în Austria
George Simion, despre Guvernul Ciolacu 2: „N-aţi auzit vocea poporului”
Cătălin Drulă: Ceauşescu rânjeşte din iad când vede o nouă nomenclatură şi nişte noi securişi care se agaţă cu disperare de putere
Ilie Bolojan: „Guvernul pe care ne propunem să-l învestim astăzi este o necesitate pentru România”
Marcel Ciolacu: „Funcţionarul public a devenit similar cu cornul abundenţei”. Ce spune despre sănătate și educație
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
În ultima perioadă, oamenii din Cuba circulă în căruțe trase de cai. E singura modalitate de a se deplasa, în condițiile în care țara trece printr-o criză de carburant, din cauza sancțiunilor impuse de americani.
„Transportul cu animale, la acest lucru am ajuns din cauza blocadei impuse țării. Rezolvă o mulțime de probleme în situația aceasta. Ducem copiii la școală, transportăm lucrurile de care este nevoie”, explică Joaquin Alfonso, căruțaș.
„Din moment ce nu mai avem transport în comun și nici carburant, transportul cu animale este binevenit, ne ajută mult, pentru că ne putem mișca și ajungem mai repede la destinație”, spune un alt cubanez, Ricardo Cabrera.
Guvernul încearcă să economisească puținul combustibil pe care îl are pentru a asigura activitatea în spitale, dar și în turism, principala sursă de venit pentru Cuba. Pentru alte domenii se caută alternative sau se reduce activitatea.
În instituțiile de stat și în unitățile de învățământ, există activitate doar cât timp este lumină afară, pentru a nu se consuma energie.
„Ne temem că va dura mult timp, va deveni și mai rău pe măsură ce trece timpul. Da, de acest lucru ne temem, că va dura ceva, se va prelungi și că vom suporta consecințe dure”, spune o cubaneză, Idenia Bisbal.
În locuințe, cubanezii au fost nevoiți să găsească alternative pentru a putea găti.
„Din cauza lipsei de gaze și petrol, am recurs la a găti cu lemne și cărbuni. Nu știm cât va dura problema”, explică Celia Perez.
În ultimele luni, Statele Unite au sporit sancţiunile împotriva Cubei, înăsprind embargoul în vigoare din 1962.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News