Live

Coronavirus și malarie. Zimbabwe se luptă cu două epidemii majore în timp ce sistemul său medical abia mai face față

Data publicării:
Peste 400.000 de oameni la nivel global - majoritatea bebeluși din zonele cele mai sărace ale Africii - au fost uciși de malarie anul trecut. Foto: Guliver/GettyImages

Cel puțin 131 de persoane au murit de malarie în Zimbabwe, după o nouă declanșare a unei epidemii. Țara africană este deja sub o presiune puternică din cauza pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Decesele au survenit pe fondul a 201 declanșări ale bolii pe tot teritoriul țării, a anunțat ministerul Sănătății local. Între timp, Zimbabwe se află, de asemenea, sub o carantină generalizată pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Cifrele cumulate ale infectărilor și deceselor de malarie sunt de 135.585 de cazuri confirmate și 131 de decese. Transmisia malariei este sezonieră și instabilă. Ea infectează și ucide în toate segmentele de vârstă. În Zimbabwe astfel de epidemii se petrec ocazional în perioada sezonului cald și umed, în particular în februarie, martie și aprilie.

Experții din Sănătate prezic că numărul infectărilor și deceselor de malarie va crește, deși el ar putea fi mascat de carantina instituită pentru COVID-19, pentru că oamenii nu vor putea să meargă la clinici sau la spitale pentru a raporta infectări. Sistemul medical din Zimbabwe este aproape de a se prăbuși de criza coronavirusului se acutizează în această țară.

OMS a avertizat că există riscul ca guvernele țărilor afectate și de alte astfel de boli să fie mai puțin atente la ele în această perioadă în care eforturile sunt direcționate spre oprirea coronavirusului.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Egiptul a scăpat de „virusul antic” care „i-a chinuit pe faraoni”. Un pas cu adevărat istoric, spune șeful OMS

BBC: De ce unii oameni se oferă să fie infectați cu boli care i-ar putea ucide

O femeie a fost în comă două săptămâni, a suferit 47 de operații și și-a pierdut ambele picioare de la o mușcătură de țânțar

Partenerii noștri