Live

China a inaugurat o autostradă subacvatică, construită în 4 ani

Data actualizării: Data publicării:
Peste 2 milioane de metri cubi de beton au fost folosiţi la construirea tunelului autostrăzii cu 6 benzi de ciruclaţie pe două sensuri şi care trece pe sub un lac. . Foto: Profimedia Images

China a inaugurat o autostradă subacvatică care, pe o porţiune de 10,79 kilometri trece pe sub un lac aflat la aproximativ 50 de kilometri de oraşul Shanghai. Construcţia tronsonului a început acum patru ani, pe 9 ianuarie 2018, informează CNN.

Conform oficialilor guvernamentali chinezi, tunelul subacvatic de peste 10 kilometri, construit sub lacul Taihu, a costat 9,9 miliarde de yuani (circa 1,65 miliarde de dolari).

Tunelul subacvatic face parte dintr-un tronson de 43,9 kilometri ai autostrăzii Changzou-Wuxi, inaugurat pe 30 decembrie 2021, o rută alternativă pentru cei care călătoresc între oraşele Shanghai şi Nanjing.

Peste 2 milioane de metri cubi de beton au fost folosiţi la construirea tunelului autostrăzii, lat de 17,45 metri şi care are şase benzi de circulaţie pe două sensuri de circulaţie.

Tavanul tunelului este iluminat cu LED-uri concepute special pentru a preveni oboseala, în cazul şoferilor.

Autostrada Taihu este cea mai lungă astfel de şosea subacvatică a Chinei. Cea mai lungă autostradă subacvatică din lume este tunelul Ryfast din Norvegia, cu o lungime de peste 14 kilometri. Cel mai lung tunel săpat sub apă este Canalul Mânecii, cu o lungime de 37,9 kilometri şi care leagă, pe cale ferată, Anglia de Franţa.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un crater de impact a fost descoperit pentru prima dată pe o creastă montană din China

Peisajul spectaculos care seamănă cu o pictură. Ce se vede, de fapt, în imagini

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

Partenerii noștri