Live

Cercetătorii au descoperit apă pe o planetă ce ar putea susține viața

Data publicării:

Oamenii de știință au descoperit pentru prima oară apă pe o planetă potențial locuibilă și care se află la aproximativ 110 ani-lumină distanță de Pământ, relatează BBC și The Guardian, citate de Mediafax.

Aceasta a fost denumită K2-18b și este luată în considerare ca fiind o planetă ce ar putea susține viață extraterestră.

În următorii zece ani, cercetătorii consideră că telescoapele ar putea determina dacă atmosfera K2-18b ar putea conține gaze produse de organisme vii.

Detaliile au fost publicate în jurnalul științific Nature Astronomy.

Omul de știință care a condus echipa de cercetare, profesorul Giovanna Tinetti din cadrul University College London (UCL), a declarat că descoperirea este una „extraordinară”.

„Aceasta este pentru prima oară când am descoperit apă pe o planetă în zonă locuibilă circumstelară și care orbitează în jurul unei stele unde temperaturile sunt compatibile cu prezența vieții”, a spus aceasta.

Zonă locuibilă circumstelară reprezintă o regiune în jurul unei stele unde temperaturile sunt potrivite pentru a permite existența apei în formă lichidă pe suprafața unei planete.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O puternică furtună geomagnetică lovește astăzi Pământul. Ce daune poate produce

Telescopul James Webb a descoperit detalii uimitoare despre Charon, cea mai mare dintre cele cinci luni ale lui Pluto

Ficțiunea de la Hollywood, devenită realitate într-un experiment de succes: O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid

Eveniment astronomic: În această toamnă, Pământul va avea o a doua „mini-Lună”. În ce condiții poate fi aceasta observată

Partenerii noștri