Cercetători chinezi susțin că au creat copii modificați genetic
Un cercetător chinez susţine că a ajutat la conceperea primilor bebeluşi cu gene modificate artificial. Ar fi vorba despre nişte fete gemene care s-au născut luna aceasta. ADN-ul lor ar fi fost modificat cu un nou instrument capabil să rescrie cele mai profunde aspecte ale vieţii.
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Caz șocant în China
Un zoo din China a vopsit doi cățeluși în alb și negru
Tragedie în China
O tornadă a făcut ravagii în China
Ploile torențiale au făcut ravagii în cea mai bogată provincie din China
Momentul în care podeaua unui magazin din China se surpă
„Propaganda rusă are destul succes în Europa de Sud-Est, în special în Balcani”. Și China este interesată de regiune
Incendiu devastator în China
Primii bebeluşi modificaţi gentic ar fi venit pe lume în China chiar luna aceasta. Un om de ştiinţă care a luat parte la experiment a declarat că s-ar fi intervenit asupra ADN-ului a șapte embrioni, dar că o singură sarcină dintre cele vizate a fost dusă la capăt, o sarcină gemelară. Scopul nu a fost acela de a vindeca sau a preveni o boală moştenită, ci de încerca să ofere rezistenţă faţă de o infecţie cu virusul HIV.
He Jiankui, Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie: Simt o mare responsabilitate, nu de a face pentru prima dată un lucru, ci de a-l face un exemplu, cum să facem astfel de lucruri, luând în considerare moralitatea societăţii şi impactul asupra publicului.
Nu există o confirmare independentă a experimentului, dar cercetătorul care a luat parte la el spune că este cât se poate de adevărat. Părinţii refuză să fie identificaţi.
He Jiankui, Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie: Ştiu că probabil este primul caz din lume şi dacă nu este sigur sau dacă vor fi probleme, atunci ar putea afecta întregul domeniu şi oamenii şi-ar putea pierde încrederea în noua tehnologie.
Editarea genelor fetuşilor funcţionează ca un fel de foarfecă la nivel molecular, fiind capabilă să îndepărteze, selectiv, anumite gene sau părţi din acestea.
Qin Jinzhou, specialist în embriologie: Există posibilitatea ca ADN-ul să nu fi fost editat sau să fi fost editat greşit. În această privinţă facem eforturi şi acest lucru încercăm să-l aflăm.
Mulţi oameni de ştiinţă consideră că tehnica de editare a ADN-ului nu este sigură şi au calificat intervenţia chinezilor drept un experiment pe oameni.
Kiran Musunuru, Universitatea Pennsylvania: Cred că niciun bebeluş nu ar trebui să se nască acum, folosind această tehnologie. Este prea devreme şi prematur. Trebuie să echilibrăm potenţialele beneficii cu potenţialele riscuri pentru oamenii implicaţi.
În cazul în care riscurile sunt substanţial mai mari decât beneficiile, cum e cazul acum, spun savanţii, procedura ar trebui abandonată.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News