Live

Cel puţin 21 de oameni au murit după ce un autobuz a căzut într-o râpă în Peru

Data publicării:
Accidentele mortale sunt frecvente în Peru, peste 3.300 de oameni pierzându-și viața anul trecut. Foto: Profimedia

Un autobuz a căzut, marţi, într-o râpă în sudul statului Peru, omorând cel puţin 21 de persoane şi rănind alte 20, a anunţat poliţia locală.  Peru este grav afectată de accidente rutiere mortale, peste 3.300 de oameni pierzându-și viața anul trecut pe șoșele.

Autobuzul cu peste 40 de pasageri se îndrepta de la Lima spre regiunea andină Ayacucho, când a derapat de pe o stâncă înaltă de aproximativ 200 de metri la primele ore ale dimineţii, a declarat directorul diviziei de siguranţă rutieră Jhonny Valderrama la postul de radio RPP, potrivit AFP, preluată de News.ro.

20 de persoane rănite au fost transportate la spitale, în timp ce echipele de salvare lucrau la recuperarea cadavrelor din epavă.

Accidentele sunt frecvente pe drumurile adesea întortocheate şi muntoase din Peru, din cauza vitezei excesive, a proastei întreţineri a drumurilor, a lipsei de semne de circulaţie şi a aplicării laxe a regulilor de conducere.

Anul trecut, ţara a înregistrat mai mult de 3.300 de decese în urma a peste 87.000 de accidente rutiere.

17 persoane au murit într-un accident de autobuz similar pe acelaşi drum în luna mai.

„Aş dori să îmi exprim sincerele condoleanţe familiilor care şi-au pierdut persoanele dragi”, a declarat reporterilor ministrul Transporturilor, Raul Perez.

Cauza ultimului accident nu a fost stabilită.

Conform datelor oficiale, 70% din accidentele din Peru se datorează factorilor umani, cum ar fi incompetenţa sau oboseala şoferilor.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul președinte peruan Alberto Fujimori a murit. De ce a ajuns în închisoare, deși era apreciat de unii pentru că a adus stabilitate

Cine este bărbatul care a ucis două femei în Constanța pentru a le fura mașinile. Noi informații despre victime

Un bărbat din Constanța a omorât două femei pentru a le fura mașinile de lux. Cu una dintre ele a făcut accident și a ajuns la spital

Noi audieri în dosarul accidentului de lângă parcul Pantelimon: Ce vor să afle anchetatorii de la un prieten al inculpatului

Partenerii noștri