Live

Cel puțin 19 membri ai unui cartel au fost uciși într-un schimb de focuri, în statul mexican Sinaloa

Data publicării:
Un schimb de focuri din Mexic a provocat 19 morți și o arestare. Presupusul motiv ar fi arestarea liderului bandei. Foto: Profimedia

Un schimb de focuri între forțele de securitate mexicane și o grupare a cartelului local din Statul Sinaloa a dus la moartea a 19 membri ai bandei. Între timp, un lider local al cartelului a fost arestat, potrivit Reuters, preluat de News.ro. Ministerul Apărării din Mexic a anunțat incidentul marți, 23 octombrie, pe măsură ce violențele se intensifică.

Atacul s-a petrecut la aproximativ 11 kilometri distanță de capitala statului, în Culican, când un grup de 30 de bărbați înarmați a început să tragă în soldați. Ministerul Apărării a transmis că agenții federali au ripostat, iar o parte dintre atacatori au reușit să fugă de la fața locului. 

În timpul operațiunii, autoritățile au confiscat șapte vehicule și aproape 30 de arme, inclusiv mitraliere, muniţie, veste şi căşti militare.

Persoana arestată a fost Edwin Antonio „N”, liderul local al Cartelului Sinaloa, parte din gruparea condusă de Ismael „El Mayo” Zambada. Numele său complet nu a fost dezvăluit, deoarece regulile din Mexic protejează identitatea acuzaților până la finalizarea anchetelor. 

Conflictele din regiune au luat amploare după ce a fost arestat Ismael Zambada la sfârșitul lunii iulie. Liderul este bănuit că are peste 70 de ani. El susține că a fost mai întâi răpit de o grupare rivală, Los Chapitos, și ulterior ridicat de autorități de pe o pistă de aterizare a avioanelor în Texas.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a atacat cu rachete balistice Odesa. Patru oameni au fost uciși

Atac aerian al Israelului asupra unei școli din Gaza transformată în adăpost. Cel puțin 28 de morți și peste 50 de răniți

Primarul unui oraș din Mexic a fost asasinat și decapitat. „Pierderea sa îndoliază toată societatea”

Bilanțul victimelor în urma uraganului Helene a depășit 100 de morți. Biden va merge, miercuri, în Carolina de Nord

Partenerii noștri