Live

Cea mai mare fermă solară din lume se construiește în Australia

Data publicării:
Ferma ar trebui s[ genereze 4 gigawati pentru uz casnic. Foto: Profimedia

Guvernul australian a aprobat un plan ambițios pentru o fermă solară pe o suprafață uriașă, menită să alimenteze milioane de locuințe pe plan intern și să furnizeze energie electrică în Singapore. Proiectul depinde acum de aprobările autorității pieței energiei din Singapore, ale guvernului Indoneziei și ale comunităților indigene din Australia, scrie France24.

Proiectul, care va include o serie de panouri, baterii și, în cele din urmă, o linie electrică submarină ce va lega Australia de Singapore, este susținut de miliardarul în tehnologie și activistul ecologist Mike Cannon-Brookes. Proiectul va crea peste 14.000 de locuri de muncă.

„Va fi cea mai mare incintă solară din lume - și anunță Australia ca lider mondial în domeniul energiei verzi”, a declarat ministrul mediului Tanya Plibersek.

Se speră că producția de energie va începe în 2030, furnizând patru gigawați de energie pentru uz casnic. Alți doi gigawați ar urma să fie trimiși în Singapore prin cablu submarin, furnizând aproximativ 15 % din necesarul orașului-stat.

Cursa pentru energie curată

Țările din întreaga lume se grăbesc să lanseze proiecte solare majore pentru a facilita tranziția de la combustibilii fosili poluanți.

China este lider și construiește aproape de două ori mai multă capacitate eoliană și solară decât orice altă țară la un loc. Anul acesta a pus în funcțiune parcul solar Midong de 3,5 gigawați, cea mai mare instalație a sa de până acum.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

Iarna va fi grea pentru ucraineni: 4-18 ore zilnic pene de curent în întreaga țară

Creatorul unei aplicații de comunicare folosite de grupări infracționale din Orientul Mijlociu a fost arestat de poliția australiană

România vrea neutralitate climatică până în 2045. Ce promite Ministerul Energiei în a doua versiune PNIESC

Partenerii noștri