Live

Cazul Holden: Consilier din UK, condamnat după ce a filmat 28 de femei în ipostaze intime, timp de 15 ani. „Voyeurism pe scară largă”

Data publicării:
Robert Holden va sta peste 6 ani după gratii. Foto: Profimedia

Desigur termenul „voyeurism pe scară largă” pare greu de înțeles, dar după ce afli despre ce e vorba în „Cazul Holden”, realizezi totul. Pe scurt, Robert Holden s-a folosit de abilitățile sale tehnice dar și de imaginea de consilier municipal și a folosit camere ascunse pentru a filma 28 de femei în băi și dormitoarele lor, pe o perioadă de aproape 15 ani, scrie The Guardian.

Judecătoarea Sophie McKone a descris acțiunile lui Holden drept „voyeurism la scară largă”, după ce a auzit cum o anchetă a scos la iveală sute de înregistrări de natură intimă, inclusiv cu femei făcând duș, implicate în activități sexuale, la toaletă sau dezbrăcându-se.

Condamnându-l pe Holden vineri, judecătoarea Sophie McKone a declarat: „Sunteți depravat și egoist, v-ați ascuns în spatele unui văl de respectabilitate, având propria afacere și fiind consilier local”.

Robert Holden a fost condamnat la 6 ani și 2 luni.


„Viața mea s-a destrămat. Am pierdut totul”

Unele femei au fost înregistrate pe perioade îndelungate, una dintre ele timp de mai bine de 12 ani.

Trecând pe rând prin experiența fiecărei victime, judecătoarea a spus referindu-se la una dintre ele: „Ați înregistrat-o practic în fiecare act pe care îl făcea, inclusiv acte sexuale”.

O femeie a fost înregistrată „în nenumărate ocazii”, uneori împreună cu fiica ei foarte tânără, iar poliția a descoperit ulterior că și mama ei fusese filmată de Holden.

O alta a spus că acțiunile lui Holden au dus la o serie de probleme în viața ei, inclusiv pierderea copiilor și a locului de muncă, adăugând: „Viața mea s-a destrămat. Am pierdut totul”.


Colecționarul

Holden, fost consilier municipal în West Yorkshire, conducea și o afacere în domeniul IT, așa că i-a fost ușor să împânzească apartamentele locuite de respectivele femei cu camere de filmare.

Ulterior, el a păstrat un număr foarte mare de astfel de înregistrări pe dispozitivele sale, etichetate îngrijit în fișiere.

La un moment dat, una dintre victim a înțeles ce se întâmplă. A contactat poliția din West Yorkshire, iar ofițerii au percheziționat casa și au găsit o altă cameră în baie și, de asemenea, într-un dormitor - ambele conectate la un dispozitiv de înregistrare digitală care era setat să înregistreze 24 de ore pe zi.

Holden a fost dat în urmărire în 2020 după ce o femeie a descoperit un dispozitiv de înregistrare într-un dormitor al unei proprietăți din West Yorkshire. El a fugit din țară în statul insular Capul Verde, din Africa de Vest, revenind doar după o lungă luptă pentru extrădare, care a durat 17 luni.

Holden, în vârstă de 51 de ani, fost consilier conservator pentru Ryburn în cadrul Consiliului Calderdale, a recunoscut 29 de acuzații de voyeurism și șapte de utilizare abuzivă a computerului pe o perioadă de 14 ani, din 2006 până în 2020.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două activiste britanice, condamnate la închisoare după ce au vandalizat tabloul „Sunflowers”, de Vincent van Gogh

Numărul cazurilor de Covid este în creștere în Anglia. Experții avertizează în privința „capitulării în fața virusului”

Închisoare cu executare pentru doctorița din Suceava care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer

Un spion CIA a drogat, violat și fotografiat zeci de femei timp de mai mulți ani. Ce pedeapsă a primit

Partenerii noștri