Live

Ca să scape mai ieftin, un traficant de droguri le-a oferit judecătorilor o insulă în Dubai

Data publicării:
Insulele artificiale Palm Jumeirah (stânga) și „The World” (dreapta). Foto: Observatorul Pământului/NASA

Un fost traficant de droguri devenit informator vrea să predea autorităților italiene insula artificială pe care o deține în largul coastei Dubaiului, Emiratele Arabe Unite, în speranța că va obține o pedeapsă redusă, relatează The Guardian.

Anunțul a fost făcut în timpul procesului de la Napoli, luni, 27 octombrie, care a implicat aproximativ 20 de inculpați, inclusiv Raffaele Imperiale, poreclit „Van Gogh”, un traficant internațional notoriu de droguri pentru Camorra, mafia napolitană.

Imperiale, care era fugar de 5 ani, a fost arestat în Dubai în august 2021 și extrădat în Italia, în martie anul trecut.

Insula e evaluată la 50-80 de milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, Imperiale a cumpărat insula Taiwan în timp ce se ascundea. Valoarea sa este estimată la 60-80 de milioane de euro și face parte dintr-un arhipelag artificial în largul coastei Emiratelor Arabe Unite, numit „Lumea” și în formă de hartă a globului.

„Van Gogh”, care riscă o pedeapsă de 14 ani și 10 luni de închisoare, încearcă astfel să-și demonstreze disponibilitatea de a coopera cu autoritățile, în speranța de a primi o pedeapsă redusă „Este clar că Imperiale vrea o reducere de pedeapsă”, a constatat procurorul, Maurizio De Marco.

Imperiale și-a început cariera criminală într-o cafenea din Amsterdam care vindea canabis și se crede că a fost liderul unui super cartel de droguri, alături de șefi ai bandelor criminale din Țările de Jos, Irlanda și Bosnia-Herțegovina,

Autoritățile italiene consideră că „grupul Imperiale” este unul dintre cele mai mari 50 de carteluri de droguri din lume, cu un monopol asupra cocainei peruviene.

Imperiale, care s-a bucurat de un stil de viață luxos în Dubai și a cheltuit 400.000 de euro pe lună pentru a-l întreține, și-a câștigat porecla de „Van Gogh Boss” pentru că deținea două tablouri prețioase furate semnate de pictorul olandez.

Picturile au fost furate la 7 decembrie 2002 și au rămas dispărute mai mult de 13 ani, până când au fost descoperite de Guardia di Finanza lângă Napoli, în ianuarie 2016. Acestea au fost în cele din urmă returnate la Muzeul Van Gogh și au fost expuse din nou în martie 2017.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tânăr britanic, condamnat la un an de închisoare pentru o iubire de-o vară în Dubai

Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață

Cum a ajuns o vedetă a fotbalului european un traficant de droguri. Petrecea cu elitele de la Moscova, după ce Putin a invadat Ucraina

„O provocare nerezonabilă”. Taiwanul condamnă exercițiile militare ale Chinei care au loc în jurul insulei

Partenerii noștri