Live

Avionul lui Elon Musk a zburat în 2022 de 134 de ori. Cea mai scurtă călătorie a durat doar 6 minute

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk și fosta sa parteneră au fost obligați de justiția din California să schimbe numele fiului lor.  FOTO: Profimedia

Avionul lui Elon Musk a efectuat 134 de zboruri în 2022, spune Jack Sweeney, deținătorul contului de Twitter care urmărește deplasările miliardarului cu avionul privat.

Sweeney, studentul care a început să urmărească avionul lui Musk în 2020, spune că, potrivit datelor lui, avionul s-a ridicat de la sol de 134 de ori, dar asta nu înseamnă că Musk s-a aflat de fiecare dată la bord.

Musk și-ar fi folosit avionul privat pentru a zbura în Qatar pentru a participa la finala Cupei Mondiale de fotbal din decembrie, potrivit Business Insider.

Avionul a făcut călătorii și în Brazilia, Franța, Italia, Grecia, Norvegia, Germania și Regatul Unit.

Cel mai lung zbor al său, înregistrat pe 18 iulie, a fost de la Mykonos, Grecia, la Austin, Texas. Ce mai probabil, Musk s-a aflat atunci la bord, pentru că el fusese fotografiat în Grecia cu două zile mai devreme.

Cel mai scurt zbor efectuat de avion a durat aproximativ șase minute, dar probabil că atunci pilotul a repoziționat avionul.

Potrivit statisticilor, cele mai frecvente destinații au fost Los Angeles, Austin și Brownsville.

În luna decembrie, Musk l-a amenințat pe Sweeney că îl va da în judecată pentru că i-a dezvăluit locația, spunând că acest lucru l-a pus în pericol pe fiul lui de 2 ani. Sweeney, însă, a spus pentru Insider că nu a fost intimidat.

A mai precizat pentru aceeași sursă că Musk ar fi putut să evite publicitatea generată de contul său dacă miliardarul i-ar fi plătit cei 50.000 de dolari pe care i-a cerut pentru a-l închide - o sumă mică în comparație cu factura anuală estimată la 2,6 milioane de dolari pentru operarea avionului. „50.000 de dolari în plus pentru confidențialitate ar fi fost nimic”, a spus Sweeney.

Deși contul @ElonJet al lui Sweeney a fost suspendat de pe Twitter, el a creat un alt cont numit @ElonJetNext care postează aceleași date cu o întârziere de 24 de ore.

Cele 134 de zboruri au produs 1.895 de tone de dioxit de carbon, costul operațional incluzând cheltuielile cu combustibilul de aproximativ 1,1 milioane de dolari, potrivit Insider.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elon Musk a comentat anularea alegerilor din România. Ce spune miliardarul despe decizia CCR de reluare a scrutinului

Miliardarul Elon Musk se implică și în alegerile din Europa. Ce a declarat despre partidul de extremă dreaptă din Germania

Comisia Electorală din UK cere legi mai dure pentru partide, ca răspuns la intenția lui Elon Musk de a finanța partidul lui Farage

Elon Musk valorează acum mai mult decât Jeff Bezos și Mark Zuckerberg la un loc

Partenerii noștri