Live

Aviația SUA a atacat mai multe obiective ale grupării Stat Islamic din Siria

Data publicării:
În septembrie, forţele americane au lansat două lovituri separate în Siria. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Aviaţia americană a efectuat lovituri împotriva mai multor obiective ale grupării Stat Islamic (SI) în Siria, a anunţat sâmbătă armata americană.

Forţele americane „au efectuat o serie de lovituri aeriene împotriva mai multor tabere ale SI în Siria în dimineaţa zilei de 11 octombrie”, a transmis Comandamentul central american (CENTCOM) într-un comunicat difuzat pe platforma X.

Aceste lovituri vor perturba capacitatea grupării Stat Islamic de a plănui, organiza şi desfăşura atacuri împotriva Statelor Unite, a aliaţilor şi partenerilor lor, precum şi împotriva civililor din întreaga regiune şi nu numai”, se arată în comunicatul CENTCOM.

Armata americană are aproximativ 900 de soldaţi în Siria în cadrul coaliţiei internaţionale create în 2014 pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic, care a ocupat zone extinse din Irak şi Siria.

În septembrie, forţele americane au lansat două lovituri separate în Siria, ucigând 37 de „terorişti”, între care membri ai Hurras al-Din, afiliat SI şi Al-Qaida.

Comandamentul central american a declarat sâmbătă că evaluările pagubelor sunt în curs şi „nu indică victime civile”.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Două femei, obligate să se dezbrace înainte de meci, pe stadion: ”Ce imbecilitate!” Imaginile au ajuns virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iranul are o listă de foști colaboratori ai lui Trump care trebuie asasinați. Ce face SUA ca să îi protejeze (analiză POLITICO)

Stevie Wonder o susține pe Kamala Harris în cursa prezidențială: „Știu că va câștiga”. Ce spune artistul despre vicepreședinta SUA

„Furtuna secolului”: De ce se produc tot mai multe uragane și inundații catastrofale în toată lumea

Prima reacție a SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: Nu sunt date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă

Partenerii noștri