Live

Astronautul german Matthias Maurer va pleca pe Staţia Spaţială Internaţională cu supă de cartofi și tocăniță de vânat

Data publicării:
Staţia Spaţială Internaţională. Foto: Guliver/GettyImages

Astronautul german Matthias Maurer, de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a spus că va lua cu el tocăniţă de vânat şi supă de cartofi atunci când va călători spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la sfârşitul lunii octombrie, informează DPA.

Matthias Maurer, în vârstă de 51 de ani, a afirmat, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, că i-a fost pregătită mâncare ''tipic germană'', dar pe care nu a gustat-o încă.

''O să o împart cu colegii mei de echipaj şi sunt sigur că va fi foarte delicioasă şi toată lumea o aşteaptă cu nerăbdare'', a spus el.

Obiectivul principal al misiunii la care participă astronautul german este cercetarea - Maurer a spus că el şi colegii lui vor lua cu ei în ''bagaje'' 300 până la 350 de experimente, scrie Agerpres.

Trei astronauţi de la NASA, Thomas Marshburn, Raja Chari şi Kayla Barron, vor călători împreună cu Matthias Maurer în capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată din domeniul spaţial SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk.

Echipajul va decola de la baza de lansare Cape Canaveral din Florida.

Astronauţii vor realiza experimente la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri pe orbita Pământului timp de şase luni şi vor finaliza, totodată, o misiune extravehiculară.

Capsula care transportă echipajul ar urma să se conecteze cu avanpostul spaţial în data de 31 octombrie.

Matthias Maurer a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare să fotografieze Pământul din spaţiu, după ce a petrecut un an călătorind în jurul lumii.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ

Mesajul de Crăciun al celor care se află la 400 de kilometri deasupra Terrei. Sărbătoarea astronauților departe de casă și de lume

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Partenerii noștri