Live

Galerie Foto Arheologii au găsit două mumii cu limbi de aur în morminte vechi de 2.500 de ani

Data publicării:
În ultimii ani, Egiptul a fost martorul mai multor descoperiri arheologice importante, realizate în diferite regiuni ale ţării.

O misiune arheologică spaniolă a descoperit două morminte alăturate datând din perioada saită, în timpul celei de-a 26-a dinastii a faraonilor (664-525 î.e.n.), în Guvernoratul Minya din nordul Egiptului, a anunţat duminică ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Misiunea de la Universitatea din Barcelona, Spania, a descoperit rămăşiţele a două persoane necunoscute, cu limbi de aur, într-unul dintre morminte, a declarat Mostafa Waziri, secretar general în cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor, citat într-un comunicat. Potrivit unor explicaţii anterioare ale Ministerului Turismului şi Antichităţilor, limbile de aur aveau rolul de a se asigura că persoanele decedate vor putea „vorbi în viaţa de apoi”.

În interiorul mormântului a fost găsit un sicriu din calcar cu un capac în formă de femeie, a spus oficialul adăugând că lângă sicriu au fost descoperite rămăşiţele unei persoane necunoscute.

Studiile preliminare asupra mormântului au relevat că acesta a fost deschis anterior, în vremuri străvechi, a subliniat Waziri.

Al doilea mormânt a fost găsit închis, iar reprezentanţii misiunii arheologice l-au deschis pentru prima dată în timpul săpăturilor.

Directorul excavaţiilor, Hassan Amer, a declarat că misiunea a găsit în cel de-al doilea mormânt un sicriu de calcar cu un chip uman în stare bună de conservare, alături de două sicrie ce conţineau vase canopice.

„Unul dintre vase conţinea 402 figurine Ushabti din faianţă, un set de amulete mici şi mărgele verzi”, a adăugat el.

În ultimii ani, Egiptul a fost martorul mai multor descoperiri arheologice importante, realizate în diferite regiuni ale ţării, printre acestea numărându-se morminte faraonice, statui, sicrie şi mumii.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O fosilă unică din era dinozaurilor ar putea desluși misterul evoluției păsărilor. O descoperire la fel de mare ca „Piatra din Rosetta”

17 turiști sunt dați dispăruți după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Roșie

Descoperire „uluitoare” în permafrostul din Siberia: primul specimen mumificat de felină cu dinți-sabie aproape intact

Un mesaj ascuns într-o sticlă a fost găsit în peretele unui far din Scoția, după 132 de ani. Cine l-a scris și ce spunea

Partenerii noștri