Live

Aparatele de vapat de unică folosință vor fi interzise în Marea Britanie

Data publicării:
În Regatul Unit, unul din cinci copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani spune că a încercat să vapeze. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Marea Britanie va interzice aparatele de vapat de unică folosință începând cu anul viitor, a declarat joi reprezentant guvernamental. Guvernul britanic încearcă astfel să ia măsuri împotriva nivelului de utilizare în creștere în rândul copiilor și daunelor aduse mediului, scrie Reuters.

Autoritățile din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea vape-urilor în rândul adulților tineri, modelele lor colorate și aromele fructate care le fac să iasă în evidență pe rafturile magazinelor alimentare.

Potrivit unui sondaj din 2024, realizat de organizația de caritate pentru sănătate ASH, aproximativ unul din cinci copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani a spus că a încercat să vapeze.

Este ilegal să vinzi țigări electronice care conțin nicotină oricărei persoane sub 18 ani sau ca adulții să le cumpere în numele minorilor sub 18 ani.

Planul de interzicere a aparatelor de vapat de unică folosință a fost stabilit inițial de guvernul conservator anterior, în ianuarie, dar nu a fost implementat înainte de alegerile din iulie, care au fost câștigate de Partidul Laburist.

Ministrul laburist al Muncii a spus că numărul copiilor care vapează s-a triplat în ultimii trei ani și că țigările electronice de unică folosință cauzează o mulțime de probleme mediului.

Sperăm că (acest lucru) va ajuta la întreruperea acestui ciclu în care copiii capătă obiceiul de a vapa la vârste din ce în ce mai mici”, a spus un membru al guvernului.

Presa scrie că interdicția urma să intre în vigoare în iunie.

Un studiu separat realizat de ASH anul acesta a spus că vape-urile au fost cel mai popular ajutor pentru a renunța la fumat în rândul fumătorilor de tutun, iar aproape 3 milioane de oameni din Marea Britanie s-au lăsat de fumat cu ajutorul unui vape în ultimii 5 ani.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a dus ”glonț” la antrenorul FCSB-ului și l-a întrebat înainte de meci: ”De ce nu mă bagi?”. Răspunsul l-a lăsat ”mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Brexitul a costat-o pe Marea Britanie 24 de miliarde de lire sterline, plus alte datorii de miliarde de euro

Ce pedepse au primit cinci activişti care au turnat vopsea roşie într-o fântână a Palatului Buckingham

„Totul e calculat.” Tacticile folosite de o bandă de hoți din România specializată în furt de șampanie în Marea Britanie

Spionii ruși, suspectați că au instalat un dispozitiv exploziv într-un colet trimis cu avionul în Marea Britanie

Partenerii noștri