Live

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea sau tratarea Covid-19

Data publicării:
Cutie de Ivermectină. Foto: Profimedia Images

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat luni că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea sau tratarea Covid-19. Totodată, EMA a subliniat faptul că eficacitatea acestui „remediu miraculos” împotriva infecției cu SARS-CoV-2 nu a fost dovedită științific, transmite Agerpres.

Potrivit EMA „datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice” iar eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un „remediu miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit „nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, a declarat autoritatea de reglementare europeană.

„Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

Citiți și: Cum a ajuns Ivermectina, un medicament contra păduchilor pentru care s-a luat premiul Nobel, leacul minune al conspirațiilor COVID

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Un studiu amplu trage concluzia că nu din laborator a provenit COVID-19, ci chiar din piața din Wuhan

Relaxare. 55% dintre români nu mai văd infectarea cu COVID-19 drept o amenințare, arată un studiu

Agențiile UE responsabile cu sănătatea au reacționat deficitar la debutul pandemiei de Covid-19. La fel s-ar întâmpla și acum | CCE

Partenerii noștri