Live

17 migranți și-au pierdut viața în Mediterană, în apropiere de Spania

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Agerpres

Şaptesprezece migranţi au murit încercând să ajungă luni pe coastele spaniole "în plină furtună" la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, în timp ce alţi douăzeci sunt daţi dispăruţi, au anunţat marţi într-un nou bilanţ autorităţile spaniole, citate de France Presse.

Foto: Agerpres

Alţi 100 de migranţi au fost salvaţi de gărzile de coastă, scrie Agerpres.

Treisprezece persoane au murit în largul regiunii Melilla, enclavă spaniolă în nord-estul Marocului, şi alte patru cadavre au fost găsite luni în largul localităţii Cadiz din sud-vestul Spaniei, în timp ce echipele de salvare caută în continuare între şaptesprezece şi douăzeci de persoane, a declarat marţi Garda Civilă din Cadiz.

La Cadiz, "douăzeci de migranţi au sosit în plină furtună" la bordul unei ambarcaţiuni "de lemn, foarte veche", practic "fără apă sau hrană", a precizat marţi un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, care a adăugat că patru cadavre au fost găsite la "aproape 100 de metri" de coastă.

În larg de Melilla, "au fost salvate două ambarcaţiuni care se îndreptau spre Peninsula Iberică, cu un total de 93 de persoane la bord, dintre care 13 erau decedate, din păcate", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al prefecturii din Melilla.

Ambarcaţiunile au fost recuperate la aproximativ 20 de mile de Melilla, a precizat el. 80 de migranţi au fost salvaţi - 75 de bărbaţi şi cinci femei - şi conduşi la Centrul de şedere temporară pentru imigranţi (CETI) din Melilla.

Aproape 47.500 de migranţi au sosit în Spania pe mare de la începutul anului, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), iar 564 au murit sau sunt daţi dispăruţi. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Rezistența la medicamente antimicrobiene, inclusiv antibiotice, ucide 1,3 milioane de oameni în fiecare an

Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale

Aproape 38.000 de decese cauzate de schimbările climatice, înregistrate în Europa în vara anului 2022. Care este situația din România

Partenerii noștri