Live

Maia Sandu s-a îmbolnăvit de Covid-19. Care este stare de sănătate a președintelui Republicii Moldova

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. FOTO: Profimedia Images

Președintele Republicii Moldova a anunțat, luni, printr-un video pe Facebook, că a fost testată pozitiv la Covid-19. Maia Sandu și-a anulat participarea la evenimentele dedicate Zilei Independenței, marcată pe 27 august în statul vecin.

Maia Sandu a transmis că s-a autoizolat în apartamentul său din Chișinău, de unde va continua să-și îndeplinească atribuțiile de președinte.

„Din păcate, am luat COVID-19 și nu voi putea participa la evenimentele publice de astăzi și de mâine. Eu mă simt bine, nu am alte simptome, decât că sunt puțin mai obosită decât altă dată. Pentru a nu crea riscuri pentru altă lume, voi sta izolată în următoarele câteva zile.” a transmis lidera de la Chișinău.

De asemenea, Maia Sandu a îndemnat oamenii să fie, în continuare, atenți pentru că virusul nu a dispărut: „Vreau să vă rog să fiți atenți... atunci când observați că aveți simptome, verificați, faceți teste, discutați cu medicul dvs. Vă doresc sănătate, să aveți grijă de voi și vă mulțumesc pentru înțelegere”.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că vor organiza mai multe evenimente dedicate celor 33 de ani de la obținerea independenței. Cu această ocazie, Republica Moldova va fi vizitată de președinții celor trei țări baltice: Alar Karis, Președintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs, Președintele Letoniei; și Gitanas Nausėda, Președintele Lituaniei

 

 

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Cutremurul din Vrancea s-a simțit puternic și la Chișinău. Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV

Noi imagini șocante din Chișinău, după ce râul Bîc a ieșit din matcă. Va mai ploua încă 72 de ore

Inundații violente în Chișinău. Apele au năvălit pe străzi și au luat oamenii pe sus. Imagini șocante din capitala R. Moldova

Maia Sandu a fost înregistrată oficial drept candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Partenerii noștri