Live

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Croaţia

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic Naţional, este aşteptată creşterea nivelului Dunării în data de miercuri, 25 septembrie 2024.

Potrivit MAE, în acest context, autorităţile croate pot aplica restricţii de circulaţie cu precădere în regiunile Osijek-Baranja şi Vukovar-Srijem.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginii de internet a Institutului Hidro-Meteorologic Naţional – https://www.meteo.hr, a Automobilului Club Croat - https://www.hak.hr/en, a Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - https://www.hzpp.hr/en şi a Autorităţii Portuare Croate - https://www.portauthority.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Croaţia, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Croaţia: +38598414341.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://zagreb.mae.ro şi www.mae.ro.

Fluviul înregistrează debite crescute în majoritatea ţărilor, maximul viiturii fiind aşteptat în România în perioada 29-30 septembrie.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce vrea Belgradul să mute mormântul lui Tito. Controversa stârnită de ideea „extrem de importantă pentru viitorul țării”

MAE recomandă românilor să evite orice călătorie în Liban. Avertisment de nivelul 8/9. Situația de securitate riscă să escaladeze

Croația continuă planurile reintroducerii serviciului militar obligatoriu. Câte milioane costă pregătirea unei generaţii de recruți

Serbia a revenit la serviciul militar obligatoriu. Acum o lună, vecinii croați luau aceeași măsură

Partenerii noștri