Live

Video Lupte haotice de blindate în Kursk: două vehicule rusești ajung să tragă unul în altul în încercarea de a lovi o mașină ucraineană

Data actualizării: Data publicării:
Lupte de blindate în Kursk. Sursa gif: X/Rob Lee

O înregistrare video publicată pe rețelele sociale arată desfășurarea unei lupte între blindate ucrainene și rusești în regiunea Kursk, unde armata ucraineană desfășoară acțiuni de luptă de aproape două săptămâni pe teritoriul Federației Ruse. Imaginile arată cum, în haosul bătăliei, un blindat rusesc ajunge să tragă, de la câțiva metri distanță, într-un alt blindat al Moscovei, în încercarea de a lovi o mașină de luptă ucraineană, aflată în apropiere.

Înregistrarea, cu o durată de peste 4 minute, a fost făcută în zona satului Ruskaia Konopelka, situat la câțiva kilometri est de localitatea Sudja aflată în prezent sub controlul trupelor ucrainene.

Imaginile, publicate inițial pe Telegram, arată cum o mașină de luptă a infanteriei ruse BMP-3 trage, de la mică distanță, asupra unui vehicul blindat M113, de fabricație americană, din dotare trupelor ucrainene. Blindatul ucrainean se retrage aparent fără a suferi avarii considerabile.

Ulterior, un vehicul blindat ușor Kozak-7 ucrainean se apropie din spate de BMP-3-ul rusesc dar e respins de focul unui alt blindat rusesc BMP-2 care vine dinspre un drum secundar.

La un moment dat vehiculul BMP-2 rusesc nimerește între mașina ucraineană și celălalt blindat BMP-3 rusesc care începe să tragă din greșeală, de la câțiva metri distanță, în propriii săi camarazi prinși în mijlocul schimbului de focuri.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunțat, joi, că forțele Kievului au capturat încă un sat rusesc în regiunea Kursk, în timpul unei vizite la frontiera din care soldații săi au intrat în Rusia în urmă cu peste două săptămâni. Oficialii ucraineni au declarat anterior că Kievul controlează mai mult de 90 de aşezări în această regiune. Concomitent, ministerul Apărării de la Moscova a anunțat crearea a trei noi grupuri de luptă: Kursk, Belgorod și Breansk „pentru apărarea cetățenilor”,

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri