Live

Liderul suprem al Iranului avertizează că asasinarea unor comandanți Hezbollah „nu va îngenunchea” gruparea libaneză

Data publicării:
Liderul iranian Ali Khamenei. Foto: Profimedia Images

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că asasinarea recentă în Liban a unor comandanţi Hezbollah de către Israel nu poate „îngenunchea” mişcarea islamistă libaneză, un aliat al Teheranului, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Unele dintre forţele eficiente şi valoroase ale Hezbollah au căzut ca martiri, ceea ce, fără îndoială, a provocat pierderi (mişcării) Hezbollah, însă nu asta ar putea îngenunchea gruparea”, a declarat el în timpul unei întâlniri cu militari şi veterani ai războiului dintre Iran şi Irak.

„Puterea organizatorică şi umană a Hezbollah valorează mult mai mult decât atât. Autoritatea sa, capacităţile sale, puterea sa (...) nu pot fi afectate grav de pierderea acestor martiri”, a mai spus el.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza, în octombrie 2023, între Israel şi Hamas, Hezbollah a sprijinit mişcarea islamistă palestiniană, lansând aproape zilnic tiruri de artilerie asupra nordului Israelului, care ripostează la aceste atacuri.

În ultimele zile, ostilităţile între Israel şi Hezbollah s-au intensificat.

Începând de luni, bombardamente intense israeliene au vizat bastioane ale mişcării şiite din sudul şi estul Libanului, precum şi din suburbiile de sud ale Beirutului. Loviturile israeliene s-au soldat cu sute de morţi, potrivit Libanului.

Hezbollah a confirmat miercuri că unul din liderii săi militari, Ibrahim Mohammed Kobeissi, a fost ucis marţi într-un bombardament israelian în suburbiile de sud ale capitalei libaneze.

Săptămâna trecută, explozii soldate cu morţi au vizat dispozitive de comunicaţii folosite de mişcarea şiită Hezbollah în Liban, iar o lovitură israeliană a ucis 55 de persoane, decapitând forţa de elită a Hezbollah, al-Radwan, şi ucigându-l inclusiv pe liderul său, Ibrahim Aqil.

Ayatollahul Khamenei a declarat, de asemenea, miercuri, că Hezbollah „a protejat” Fâşia Gaza de la începutul conflictului.

„Până în prezent, victoria a fost de partea rezistenţei palestiniene şi a Hezbollah”, a spus el. „Victoria finală în această bătălie va aparţine frontului de rezistenţă şi Hezbollah”, a insistat liderul suprem iranian.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Casei Albe după atacul grupării Hezbollah care a vizat Tel Avivul

Israelul a lovit zeci de ținte ale Hezbollah în Liban. Peste 90 de mii de persoane au plecat din țară după atacurile israeliene intense

China afirmă că sprijină Iranul „indiferent de evoluţia situaţiei internaţionale”

Tel Avivul a fost vizat în premieră de o rachetă balistică lansată din Liban. Hezbollah recunoaște că un comandant al său a fost ucis

Partenerii noștri